Українські вина отримали відзнаку на міжнародному конкурсі. Відзначено марки Shabo та Big Wines
Українські вина отримали відзнаку на міжнародному конкурсі. Відзначено марки Shabo та Big Wines

Українські вина отримали відзнаку на міжнародному конкурсі. Відзначено марки Shabo та Big Wines

Українські вина SHABO та Big Wines здобули шість нагород на міжнародному конкурсі Berliner Wine Trophy 2024, який вважається одним із найвідоміших у світі. Про це йдеться на офіційному сайті премії. Конкурс проходив у Берліні й у журі були відомі винні критики, сомельє, винороби та експерти рівня Masters of Wine.

Серед нагороджених вин з України:

  • SHABO Limited Edition Muscat Ottonel 2021 (біле напівсолодке) — золото. Дане вино нагороджене ще відзнакою MUNDUS VINI Spring Tasting 2024. Це лімітована колекція вин створена за особливою технологією зупинки бродіння холодом
  • SHABO Reserve Chardonnay 2022 (біле сухе) — золото. Це вино витримуються в дубових баріках не менше 6 місяців. Контроль якості здійснюють експерти SARL Derenoncourt (Франція)
  • SHABO Grande Reserve Cabernet 2020 (червоне сухе) — золото. Лімітована колекція витриманих тихих вин. Витримка: в дубових баріках – 9-12 місяців та додаткова витримка в пляшках.
  • SHABO Limited Edition Rkatsiteli – Chardonnay by Kakhetian technology 2021 (біле сухе) — золото;. Лімітована колекція тихих вин orange-wine створена за грузинською технологією виготовлення вина – кахетинською, коли бродіння і витримка проходять на м’яззі у глиняних амфорах «квеврі»
  • SHABO Ice Wine (червоне солодке) — срібло. Ексклюзивна колекція натуральних солодких вин спеціального типу, іменованих «крижане вино».

Також нагороду отримали вина марки Big Wines Big Art (біле сухе) — золото. Це вина груп компаній Vinos de La Luz.

Berliner Wine Trophy — це один з найбільших та найпрестижніших міжнародних винних конкурсів, який щорічно проводиться в Берліні. Фестиваль існує понад 20 років і проходить під егідою Міжнародної організації винограду та вина (OIV) та Міжнародного союзу енологів (UIOE).

До журі входять винні критики, сомельє, винороби та Masters of Wine. В рамках конкурсу оцінюються тисячі вин з усього світу, і лише найкращі з них отримують золоті та срібні медалі.

Завод SHABO — один із найбільших і найсучасніших виноробних підприємств України, розташований в однойменному селі Шабо, Одеської області. Завод спеціалізується на виробництві високоякісних вин, коньяків та бренді. Компанія володіє власними виноградниками, де вирощують різні сорти винограду, серед яких є як міжнародні, так і автохтонні сорти.

  • #вино
  • #конкурс
  • #Україна

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader