Суд визнав незаконним вирубування лісу для Військового кладовища під Києвом
Суд визнав незаконним вирубування лісу для Військового кладовища під Києвом

Суд визнав незаконним вирубування лісу для Військового кладовища під Києвом

Київський окружний адміністративний суд визнав незаконним вирубування Мархалівського лісу для будівництва Національного військового меморіального кладовища. Позов до Кабінету міністрів подали міська прокуратура та Київський еколого-культурний центр, повідомляє КЕКЦ.

А саме: суд визнав нечинною постанову Кабміну №225 від першого березня 2024 року, на підставі якої почали вирубувати дерева.

Екологи критикують проєкт, стверджуючи, що на обраній ділянці Гатненської громади — високі ґрунтові води. Проти також виступали мешканці сіл Мархалівка та Іванковичі.

«Я вважаю, що за вибір майданчика повинно нести відповідальність Мінветеранів, яке вже вчетверте б’є у штангу з вибором місця під військове кладовище», — заявляє голова КЕКЦ Володимир Борейко.

Міністерство у справах ветеранів наголошує, що проєкт першої черги Військового кладовища пройшов державну експертизу й відповідає вимогам до екологічності.


Будівництво військового кладовища передбачає шість черг. Перша передбачає облаштування 37 секторів поховань, адміністративної будівлі, будинку трауру тощо.

Уряд протягом трьох років не міг визначитися з місцем будівництва військового меморіалу, розглядали сім локацій. 

  • #Військове меморіальне кладовище
  • #Екологія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader