У Києві відбудеться премʼєра горору «Калинова сопілка» за повістю Оксани Забужко
У Києві відбудеться премʼєра горору «Калинова сопілка» за повістю Оксани Забужко

У Києві відбудеться премʼєра горору «Калинова сопілка» за повістю Оксани Забужко

Український горор «Калинова сопілка» за мотивами повісті Оксани Забужко матиме премʼєру в Києві. Виставу від Харківського державного академічного театру ляльок їм. В.Афанасьєва покажуть на сцені культурного кластера «Краків» 5 жовтня та 2 листопада. 

«Калинова Сопілка» режисерки Оксани Дмітрієвої  ─ це історія про сестровбивство, велику трагедію українського роду, двобій добра та зла, який вічно точиться в оселях та душах людей. Проте це також казка про силу духу, тяглість духовної спадщини та пошук істини у світі. 

«Якщо потрібно було тільки одним словом описати цю виставу, то це було б слова “краса”. Краса тексту, віршів, музики, оформлення. Краса під час апокаліпсиса, що народилася у Харкові», ─ пояснює режисерка.

У Києві відбудеться премʼєра горору «Калинова сопілка» за повістю Оксани Забужко - Фото 1

У Києві відбудеться премʼєра горору «Калинова сопілка» за повістю Оксани Забужко - Фото 2

У Києві відбудеться премʼєра горору «Калинова сопілка» за повістю Оксани Забужко - Фото 3

Сюжет казки змушує замислитися: чи можна зупинити злочин, розпізнати його в зародку? Чи можна зупинити зло? Оксана Дмітрієва вважає, що відповідь є у віршах Діни Чмуж, що звучать у виставі.

«Мабуть, тільки любов може зупинити це зло. Любов до країни, любов до людини, любов до всього. Мені здається, що це єдине, що може врятувати», ─ ділиться режисерка.

Текст Оксани Забужко, в якому вона ще у 2000 році переосмислила народну «Казку про дивну сопілку», набуває нової актуальності у реаліях війни.

«Харків убивають ─ а Харків випручується, встає ─ і живе...», ─ анонсувала гастрольну подію Оксана Забужко у себе в Facebook.

У Києві відбудеться премʼєра горору «Калинова сопілка» за повістю Оксани Забужко - Фото 4

Перед походом у театр можна послухати запис Оксани Забужко, де авторка розповідає про нове видання «Казки про калинову сопілку».

Источник материала
loader