5 корисних порад для догляду за одягом і взуттям із замші
5 корисних порад для догляду за одягом і взуттям із замші

5 корисних порад для догляду за одягом і взуттям із замші

Цієї осені у шкіри та деніму з’явився серйозний конкурент у вигляді замші, яку полюбили як дизайнери, так і streetstyle-модниці й світові знаменитості. Її ми вже могли побачити у найрізноманітніших варіаціях — від тренчів і костюмів до сумок, ременів і ботильйонів. Раніше ми збирали для вас добірку замшевих речей від українських брендів та показували, як стилізують подібне вбрання гості тижнів моди. Однак сьогодні пропонуємо зосередитися на іншій важливій темі — догляді за замшею. Оскільки цей матеріал вирізняється особливою делікатністю, очищувати його теж потрібно обережно. Розповідаємо про п’ять способів як ефективно й без шкоди одягу та взуттю вивести плями із замші. 

Як очистити замшеве взуття

Видалення плям пилочкою для нігтів

На поверхні ваших замшевих ботильйонів залишилася пляма? Якщо це бруд або інша речовина, яка залишає засохлі залишки, видаліть їх за допомогою пилочки для нігтів, легко провівши кілька разів по плямі.

Видалення плям гумкою

Немає нічого ефективнішого у видаленні плям із замшевих речей, аніж канцелярська гумка. Це може здатися дивним, але лайфхак справді дієвий. Просто потріть поверхню взуття чистою гумкою — і ви побачите, що пляма поступово зникне.

Видалення плям сухарями

Виберіть свіжі панірувальні сухарі та сформуйте невелику кульку. Потріть нею місце забруднення, і через деякий час його вже не буде. 

5 корисних порад для догляду за одягом і взуттям із замші - Фото 1

Як очистити замшеву куртку

Видалення плям за допомогою спеціальної щітки

Щоб почистити замшеву куртку і видалити з її поверхні поверхневі плями та пил, використовуйте щітку з м’якою щетиною. Для більш стійких плям виберіть дротяну. Проте будьте обережні, тріть делікатно, інакше ви ризикуєте залишити сліди на одязі.

Видалення плям із замші тальком

Посипте пляму тальком, потріть, залиште щонайменше на шість годин, а потім обережно витріть річ. 

За матеріалами elle.fr


Источник материала