До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин
До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин

До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин

До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин фотографа Едуарда Крижанівського про героїзм та боротьбу українців проти російської агресії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«1 жовтня – це символічний день. Кожного дня ми боремося за нашу свободу. І наші захисники та захисниці стоять непорушно на передовій, в населених пунктах, боронячи Україну вже більше як два роки. Одна зі світлин показує, як росіяни зруйнували літак «Мрія», і вони хотіли зруйнувати наші мрії, але їм це не вдалося. І ми дуже вдячні усім, хто підтримує боротьбу українців проти російської агресії, дякуємо за вашу підтримку та допомогу», – сказав на відкритті посол України в Туреччині Василь Боднар.

Автор світлин Едуард Крижанівський особисто приїхав на відкриття виставки в Анкару.

«На виставці представлені світлини, зроблені від початку повномасштабної війни по грудень 2023 року. Тут зібрані фото, які зображують здебільшого наших захисників: військових, поліцейських, рятувальників у різних умовах, а також добровольців та волонтерів... Коли працюєш у складних умовах, то мозок трохи відключається, працює на рефлексному рівні. Коли намагаюся зробити кадр, то все інше робиться другорядним, а головне – передати сюжет, дух, атмосферу події», – розповів у коментарі Укрінформу фотограф.

До Дня захисників та захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин про героїзм та боротьбу / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 1До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 2До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 3До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 4До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 5До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 6До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 7До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 8До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 9До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 10До Дня захисників і захисниць України у посольстві в Туреччині відкрили виставку світлин - Фото 11

Відкриття виставки відвідали іноземні посли та представники закордонних дипломатичних установ, акредитованих в Анкарі, представники української та кримськотатарської діаспори, друзі України з числа громадян Туреччини та інші. Автор світлин розповів присутнім про умови, час, особливості створення кожної з них.

Фотороботи Крижанівського про війну Росії проти України виставлялися в Новій Зеландії, США, Чехії, Люксембурзі та інших.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Австрії Відні на базі колишніх хлібозаводу та ферми пройшла австрійсько-українська мистецька виставка під назвою «1 грам життя» на тему зерна та цінності людського життя крізь призму війни в Україні.



Источник материала
loader