Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25
Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25

З початком нового сезону приходить і час звернути увагу на нові тренди. Ми вже розглянули головні тенденції серед фасонів, кольорів, принтів та окремих позицій одягу, які матимуть особливу популярність у наступне півріччя. Зараз же пропонуємо придивитися до ще одного важливого елемента, без якого не обходиться жоден наш образ і який почасти стає його головним акцентом, — взуття

Традиційно дизайнери запропонували чимало варіантів цього предмета гардероба — тут і позачасові моделі, які переходять з одного сезону в інший, і більш неочікувані пропозиції, натхнені вірусними естетиками та стилями, що їх підхопила модна індустрія у минулі місяці. 

Ми зібрали для вас 8 головних трендів у взутті на цей сезон, тож переглядайте та визначайтеся, які з них вам обов’язково необхідно запозичити для власних осінньо-зимових образів.

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 1

Chloe

Високі чоботи

Почнемо з універсальної бази, яка точно знадобиться нам у прохолодну пору — високих чобіт на підборах або ж навпаки на плоскій підошві. Подібну модель особливо вподобала Чемена Камалі у своїй дебютній колекції для Chloe, яка чи не моментально підірвала Мережу та піднесла естетику бохо-шику на новий рівень популярності. І окрім численних мереживних блуз, брюк із бахромою чи романтичних суконь з рюшами, ми не могли оминути й чоботи вище коліна. Зокрема, дизайнерка зробила ставку на шкіряні варіанти у трендових відтінках цієї осені — шоколадному, карамельному, бургунді та молочному. Інше ж схоже взуття додали до своїх колекцій Gucci, Fendi та Ferragamo. Найцікавішим поєднанням бренди визначили високі чоботи та ніжні повітряні сукні з напівпрозорого шифону. Однак ви можете скомбінувати такі моделі взуття із шортами, мініспідницями чи, до прикладу, завуженими джинсами, що також повернули собі місце в трендах. 

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 2

Fendi

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 3

Chloe

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 4

Gucci

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 5

Dries Van Noten

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 6

Chanel

Байкерські чоботи

Цього сезону робимо акцент не на романтичних ботильйонах на підборах, а на гранжевих чоботах у байкерському або мотоциклетному стилі. Такі варіанти вирізняються вільним кроєм і численними деталями у вигляді ремінців і пряжок, які додають більшої невимушеності та ноток бунтарства взуттю. Ідеальний варіант як для міських виходів, так і для осінніх прогулянок на природі. Спробуйте поєднати взуття з одягом у схожій естетиці, додаючи до образу робочу куртку чи косуху, улюблені широкі джинси та аксесуари з ланцюжками, або створіть гру контрастів з невагомими сукнями чи легкими спідницями.

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 7

Valentino

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 8

Miu Miu

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 9

Ann Demeulemeester

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 10

Versace

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 11

Hermes

Тваринний принт

Тваринний принт дістався й до взуття. Якщо минулого сезону ми здебільшого придивлялися до леопардових чи зебрових суконь, брюк або ж аксесуарів, то тепер звертаємо увагу й на ботильйони, туфлі-човники й босоніжки. І якщо вам таке модне рішення поки здається аж надто сміливим, то запевнимо вас, що образ із подібним взуттям може бути не перенасиченим і доволі цікавим. Скомбінуйте з мінімалістичною сукнею, базовим брючним костюмом або ж навпаки з яскравою спідницею чи шубою з таким же тваринним візерунком — для вас відкривається широке поле для експериментів. Окрім уже звичних для нас леопардових чи зебрових принтів, що їх запропонували Jacquemus, Dior та Isabel Marant, зробіть акцент і на плямистих варіантах, що нагадують забарвлення далматинців. Такі можна знайти в новій колекції Alaїa. 

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 12

Jacquemus

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 13

Alaїa

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 14

Isabel Marant

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 15

Dior

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 16

Zimmermann

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 17

Versace

Лофери

Лофери продовжують зберігати звання найфункціональнішого взуття осіннього гардероба, яке ми можемо скомбінувати в образах для будь-яких приводів. Одягнути зі спідницею і тренчем для посиденьок з друзями чи романтичного побачення або ж застилізувати з класичним костюмом для робочої зустрічі або офісних буднів — впевнені, ви знайдете їм застосування. У новому сезоні бренди дещо поекспериментували зі звичними нам лоферами та представили моделі на підборах або високій платформі, як у лінійці Gucci. Також були й сміливіші дизайни — шерстяні у Simone Rocha та з бахромою у Tod`s — для тих, хто не проти експериментів. 

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 18

Simone Rocha

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 19

Victoria Beckham

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 20

Gucci

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 21

Elisabetta Franchi

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 22

Blumarine

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 23

Tod`s

Хутро

Не можемо уявити жодну прохолодну пору без хутряних речей, які не лише матимуть стильний вигляд і додаватимуть текстурності образу, а й зігріватимуть від пронизливих вітрів і морозів. Взуття зі штучним хутром також стало фаворитом дизайнерів цього сезону. Здебільшого вони зупинялися на балетках або ж туфлях на підборах kitten heels, всуціль вкритих м’яким матеріалом. Зокрема, щоб надихнутися різними моделями, придивляємося до колекцій Jil Sander, Carven, Versace та Ferragamo. Якщо не знаєте, з чим скомбінувати подібні варіанти взуття, найкращим доповненням стане довга шуба з екохутра. 

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 24

Ferragamo

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 25

Versace

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 26

16Arlington

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 27

Simone Rocha

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 28

Carven

Туфлі в стилі officecore

Естетика офісу стала однією з основних на початку цієї осені. Вулиці модних столиць були заповнені streetstyle-зірками в строгих брючних костюмах, білих сорочках із краватками, прямих спідницях-олівцях та окулярах у стилі geek chic. Тому не дивно, що ці мотиви перейшли й до взуття. Тут officecore постав у вигляді туфель на підборах середньої висоти, переважно ще й на товстих і стійких, щоб було зручно весь день пересуватися, розв`язуючи робочі питання. За порадою дизайнерів, зупиняємося на шкіряному взутті, оформленому в базових відтінках, — коричневому, чорному, сірому чи білому, — що поєднуватиметься з будь-яким одягом. 

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 29

Louis Vuitton

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 30

Moschino

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 31

Tory Burch

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 32

Stella McCartney

Квадратний мис

Якщо у минулому сезоні домінувало взуття із загостреним мисом, то у цьому ми зазвичай обиратимемо моделі з квадратним, які були фаворитами модниць у 90-х. Завдяки зручності та лаконічному дизайну такі варіанти можна носити повсякденно. 

Чоботи, туфлі, мюлі, лофери та балетки — у нових колекціях брендів з’явилося взуття на будь-який смак і для будь-якої погоди за вікном. Зокрема, натхнення шукаємо у новинках Louis Vuitton, Rokh, Dries Van Noten і Balmain і Stella McCartney.

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 33

Rokh

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 34

Dries Van Noten

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 35

Louis Viutton

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 36

Balmain

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 37

Stella McCartney

Мері-Джейн

Поки дозволяє погода, можемо сповна насолоджуватися носінням балеток, популярність яких відродилася кілька сезонів тому. І найчастіше цієї осені ми звертатимемось саме до моделей Мері-Джейн. З товстими чи навпаки тонкими ремінцями; лаковані, що подібні до тих, які ми вдягали у шкільні роки; принтовані чи доповнені масивними металічними деталями в бунтарському стилі — дизайнери потурбувалися, щоб класичні балетки заграли новими відтінками.

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 38

Versace

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 39

Giorgio Armani

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 40

Miu Miu

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 41

Christian Dior

Гід головними трендами взуття сезону осінь-зима 2024/25 - Фото 42

Vivetta


Источник материала