Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти
Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти

Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти

Що робити у Києві в найближчі вихідні: зібрали найцікавіші культурні події від концертів до фестивалю дизайну в одному місці.

Ukrainian Design and Innovation Week

5-13 жовтня, Київ

Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти - Фото 1

Вже втретє в Києві пройде Тиждень дизайну, який об'єднає понад 70 подій, присвячених дизайну, культурі та мистецтву, які відбуватимуться на різноманітних локаціях по всьому місту. У програмі – виставки, презентації, лекції, воркшопи, майстер-класи, дні відкритих дверей, арт-маркети, екскурсії та кінопокази. Серед подій, на які варто звернути увагу:

АРТ МАРКЕТ у галереї Лавра

Подія, яка має на меті продемонструвати сучасний мистецький ринок України і де можна буде придбати, або подивитись твори мистецтва. Відвідувачі зможуть побачити роботи Анатолія Криволапа, Володимира Манжоса, Олександра Бабака, Назара Білик, Ніни Мурашкіної та багато іншого. Також поряд з експозицією будуть проходити кінопокази та культурні заходи, присвячені мистецтву.

Вхід вільний, за реєстрацією

ДИЗАЙН МАРКЕТ у Мистецькому Арсеналі

У Мистецькому Арсеналі 5-6 жовтня відбудеться дизайн маркет, який збере понад 100 найкращих український брендів меблів, декору, освітлення та предметного дизайну. Makhno, Gunia, Diza, +kouple, Gushka, Donna, Litvinenko, Tivoli, Clayp, Shishka project, 4 corners та ще безліч імен, які надихають своїми роботами та рухають український дизайн вперед.

UKRAINIAN DESIGN WEEK POP-UP at ASTHIK

З 7 по 13 жовтня в київському концепт-сторі Asthik пройде UKRAINIAN DESIGN WEEK POP-UP, де можна буде ознайомитися з роботами провідних українських дизайнерів та поглибити свої знання у сфері інтер’єрного дизайну. На гостей чекає експозиція передових брендів промислового дизайну: меблі, освітлення, декор, кераміка, текстиль, та багато іншого. Окремі корнери будуть присвячені творам мистецтва, зокрема роботам українських скульпторів і митців. 11 жовтня гостей запрошують вас на особливу демонстрацію японського мистецтва Ханакубарі від міжнародної флористки Інни Петренко.

U CanFestUkrainianCharityFestival

5-6 жовтня, Keller, вул. Кирилівська 71

У просторі клубу Keller на київському Подолі відбудеться фестиваль візуального мистецтва U CAN. Експозиція об’єднує роботи 23х авторів, котрі продовжують свою практику в Україні в період 2022-2024. "Ми зібрали колективну виставку робіт українських і міжнародних молодих фотографів та інших візуальних митців. Мета виставки — показати силу візуального висловлення в період повномасштабного вторгнення та за рахунок продажу робіт зібрати кошти на допомогу українській армії", зазначають організатори. Серед учасників – фотографи Сергій Мельниченко, Вік Бакін, Дарія Свертілова, Іра Лупу, Олена Шкода та інші.

"Калинова Сопілка", гастролі Харківського театру ляльок

5 жовтня 16:00 та 19:00, культурний кластер "Краків" (Русанівська набережна, 12)

Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти - Фото 2
"Калинова Сопілка", фото Ірина Деркач

У Києві покажуть виставку "Калинова сопілка" за повістю Оксани Забужко у постановці Харківському театру ляльок, яка була створена у Харкові під час повномасштабного вторгнення. "Калинова Сопілка" режисерки Оксани Дмітрієвої ─ це українській горор, де у світі народних вірувань та звичаїв постає історія двох сестер, як жіноча версія легенди про Каїна та Авеля, як міркування над одвічною проблемою зародження в людині зла. А текст Оксани Забужко, в якому вона ще у 2000 році переосмислила народну "Казку про дивну сопілку", набуває нової актуальності у реаліях війни. В Києві вистава пройде в багатофункціональному сучасному залі культурного кластеру "Краків".

Форум про естетику та етикет "Культ"

5 жовтня, театр Сузірʼя

Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти - Фото 3

На вулиці Ярославів Вал, в історичній будівлі 1908 року, де сьогодні розташовано театр Сузірʼя, відбудеться форум естетики і етикету "Культ". На один день у просторі зберуть представники найвідоміших у світі порцелянових мануфактур, виробники скла, кришталю, столового текстилю та нішевих ароматів, видавці та автори мистецьких книжок. Також в рамках форуму відбудуться лекції про історію та культуру етикету.

Виставка "І серце повне пам'яті про пишне буяння квіту, назавжди зберігає згадку про світ який сьогодні став інший"

5- 2 листопада, книгарня "Сенс" на Хрещатику

Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти - Фото 4

Виставка познайомить київського глядача з творчістю одного з найвідоміших українських художників Дніпропетровського регіону Сергія Алієва-Ковики. У київській книгарні Сенс, що на Хрещатику, будуть представлені живописні та графічні роботи, дерев’яніоб’єкти та гравіювання на мідних пластинах. У своїй творчості художник досліджує регіон, цікавиться історичними аспектами, візуальними образами та специфікою міста, степовими краєвидами Дніпровського регіону.

Концерт творчої спілки Philit

6 жовтня, культурний простір V’YAVA

У перші вихідні жовтня в культурний простір V’YAVA на ВДНГ відбудеться концерт одного з найцікавіших нових музичних колективів України – Philit. Творча спілка Philit заснована музикантом, продюсером Пилипом Коляденко, учасником гурту KADNAY. Через чуттєві композиції музиканти передають власний стан та стан українців під час війни, де є місце і страху, і болю, і, разом з тим, надії. На концерті учасники Philit виконають пісні з альбомів "Пролог", "Епілог" та "Елегія".

Концерт "Ібер / де Фалья / Туріна: іспанська жага"

6 жовтня, VEREMUSICHUB (Київ, вул. Малопідвальна, 21/8)

Куди піти в Києві на вихідні: виставки, фестивалі, концерти - Фото 5

У затишному просторі VEREMUSICHUB у центрі Києва кілька разів на місяць проходять концерти класичної музики, що представлять слухачам найяскравіших молодих музикантів. Так, у найближчу неділю заплановано концерт іспанської музики: у програми вечора твори композиторів Хоакін Туріна, ЖакаІбера та Мануель де Фалья. Їхні твори виконують мецо-сопрано Марія Антоневська, тенор Микита Олійник, бас Володимир Щур, Марія Клименко (фортепіано) та Марія Крюкова (фортепіано).

Реєстрація на концерт

Показ фільму "Колір граната"

в кінотеатрах

До 100-річчя з дня народження режисера Сергія Параджанова, яке весь світ за ініціативи ЮНЕСКО святкує цьогоріч, компанія "Артхаус Трафік" покаже в Києві відреставровану версію культового фільму "Колір граната". Стрічка, знята в 1969 році у Вірменії, розповідає про життя вірменського поета Саят-Нова, від дитинства до смерті. Фільм був відреставрований фондом Мартіна Скорсезе спільно з CinetecadiBologna, а світова премʼєра оновленої версії відбулася на Каннському кінофестивалі у 2014 році.



Источник материала
loader