Оголошено переможців національного повнометражного конкурсу КМКФ «Молодість» в рамках FILMFEST HAMBURG
Оголошено переможців національного повнометражного конкурсу КМКФ «Молодість» в рамках FILMFEST HAMBURG

Оголошено переможців національного повнометражного конкурсу КМКФ «Молодість» в рамках FILMFEST HAMBURG

Найкращим фільмом повнометражного національного конкурсу КМКФ «Молодість», який відбувся в рамках FILMFEST HAMBURG став дебютний повнометражний фільм Марини Вроди «Степне»

Переможець конкурсу отримав статуетку «Скіфський олень», вироблену ювелірною компанією KIMBERLI, та 2 000 доларів від Міжнародного інституту глибинної психології.


Зліва на право: Наталія Лібет, Денніс Рух, Анастасія Буковська та Марина Врода

«Цей фільм відображає реалії сьогодення в українських селах. Це свідчення неймовірної уваги режисерки до деталей, демонстрація майстерного атмосферного сторітеллінгу та блискучої операторської роботи. Кожен кадр ретельно відібраний і підсилює значущість режисерської роботи. Цей фільм є гострим дослідженням ідентичності, пам’яті та зв’язків, які резонують з аудиторією», – підкреслює журі у своєму обгрунтуванні. 

«Я вдячна своїм колегам, тому що із задоволенням подивилася всі фільми. Кожен з них дуже важливий для нас сьогодні. Сподіваюся, що наступного року ми знайдемо якесь рішення і продовжуватимемо знімати кіно. Багато наших колег сьогодні йдуть на фронт, в тому числі й жінки. Звичайно, якщо ми маємо певний привілей працювати і презентувати свої роботи, я відчуваю відповідальність за те, що роблю. Я вдячна своїм колегам і всім людям, які захищають нашу країну і дають можливість жити нам тут і зараз», — сказала режисерка Марина Врода під час церемонії нагородження.

Спеціальну відзнаку здобув фільм Дмитра Мойсеєва «Сірі бджоли». Зі сцени диплом отримала продюсерка Іванна Дядюра. 

«За майстерну екранізацію українського письменника Андрія Куркова», – додали члени журі. 

До складу журі національного повнометражного конкурсу увійшли продюсерка Наталія Лібет, режисерка й продюсерка Анастасія Буковська та кіноексперт Денніс Рух. 

До національного повнометражного конкурсу входили такі фільми:

  •  «БожеВільні», реж. Денис Тарасов 
  •  «Дім за склом», реж. Тарас Дронь
  • «Киснева станція», режисер Іван Тимченко
  • «Степне», режисерка Марина Врода
  • «Сірі бджоли», режисер Дмитро Мойсеєв
  • «Редакція», режисер Роман Бондарчук


Зліва на право: Світлана Уварова, директорка Інституту глибинної психології, Андрій Халпахчі, Наталія Лібет, Анастасія Буковська, Денніс Рух

Фільмом-закриття «Молодості» в межах FILMFEST HAMBURG стала документальна стрічка «Фрагменти льоду» Марії Стоянової.

Національний повнометражний конкурс «Молодості» в рамках FILMFEST HAMBURG відбувся вже втретє Традиція була започаткована після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в 2022 році.

Источник материала