На Борщагівці чадить асфальтобетонний завод. КМДА звернулася до поліції
На Борщагівці чадить асфальтобетонний завод. КМДА звернулася до поліції

На Борщагівці чадить асфальтобетонний завод. КМДА звернулася до поліції

Мешканці Борщагівки та Відрадного скаржаться на нестерпний сморід від асфальтобетонного заводу, який не має дозволу на викиди. Департамент захисту довкілля КМДА звернувся до поліції, прокуратури та Держекоінспекції.

Місцеві мешканці стверджують, що завод почав активну діяльність саме у 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення. Викиди зазвичай відбувалися вранці та ввечері. Люди відчували сморід асфальту та паленої гуми, від цього першило в горлі, з’являвся присмак заліза, погіршувалося самопочуття.

У 2023 році викиди стали траплятися частіше. Площа викидів охоплює п’ять дитячих садків і три школи, дим іде просто у вікна квартир. «Інколи неможливо відчинити вікно через сморід, не кажучи вже про прогулянки з малюками», — пише у фейсбуці мешканка Борщагівки Тетяна Тарасенко. Мешканці стверджують, що під час будівництва було порушено вимоги щодо санітарної зони.


У липні на заводі, який розташовано на вулиці Дев’ятого травня 49, зафіксували порушення: зокрема, деякі джерела забруднюючих речовин не були включені до чинного дозволу. Після цього асфальтобетонний завод позбавлили дозволу на викиди. Однак, як видно з фотографій та відео, які роблять жителі району, викиди досі тривають.

Кияни запустили петицію №13177 з вимогою зупинити виробництво — її наразі підписали понад 4,7 тисячі людей.

«Ми готові на рішучі дії та фізичну зупинку підприємства, якщо це буде продовжуватись!» — заявляють вони.

  • #Екологія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала