У США померла мати Вітні Гʼюстон, співачка Сіссі Гʼюстон
У США померла мати Вітні Гʼюстон, співачка Сіссі Гʼюстон

У США померла мати Вітні Гʼюстон, співачка Сіссі Гʼюстон

Про це повідомляє Associated Press.

Сіссі Г'юстон померла вранці 7 жовтня у своєму будинку в Нью-Джерсі. Американська співачка проходила лікування від хвороби Альцгеймера. Як повідомила журналістам її невістка Пет Г'юстон, співачка пішла з життя в оточенні своєї родини.

"Наші серця сповнені болем і смутком. Ми втрачаємо матріарха нашої сім’ї", – сказала Пет Г’юстон. 

Вона додала, що внесок її свекрухи в популярну музику та культуру є неперевершеним.

"Мама Сіссі була сильною і визначною фігурою в нашому житті. Жінка глибокої віри та переконань, яка дуже дбала про сім’ю, служіння та громаду. Її більш ніж 70-річна кар'єра в музиці та розвагах залишиться в авангарді наших сердець", - зауважила Пет Гʼюстон.

Сіссі Г’юстон був 91 рік. Співачка в стилі соул і госпел двічі ставала лауреаткою премії "Ґреммі". Вона співала з Аретою Франклін, Елвісом Преслі та іншими зірками.

Г’юстон співала в церкві з раннього дитинства. Вона була частиною сімейного гурту госпел, а потім пробилася в попмузику в 1960-х роках як учасниця гурту The Sweet Inspirations разом з Доріс Трой та її племінницею Ді Ді Ворік. Група співала для різноманітних соул-співаків, включаючи Отіса Реддінга, Лу Роулза та The Drifters. Вони також співали для Діонн Ворвік.

Останній виступ Г’юстон із The Sweet Inspirations відбувся після того, як група вийшла на сцену з Преслі на шоу в Лас-Вегасі в 1969 році. Її останній запис із групою перетворився на їхній найбільший R&B-хіт (Gotta Find) A Brand New Lover, композицію від продюсерської групи Gamble & Huff, яка з'явилася на п'ятому альбомі групи Sweet Sweet Soul.

Протягом цього періоду група час від часу виступала з Франкліном на живих концертах. Після успіху групи та чотирьох спільних альбомів Г'юстон залишила The Sweet Inspirations, щоб продовжити сольну кар'єру.

Г’юстон стала затребуваною співачкою та записала понад 600 пісень у різних жанрах протягом своєї кар’єри. 

Сіссі Г’юстон казала, що хотіла відмовити свою доньку Вітні від шоу-бізнесу, але вони були об’єднані музикою протягом більшої частини життя Вітні. 

Вітні Г'юстон дебютувала на національному телебаченні, коли вони разом з мамою заспівали попурі з хітів Франкліна на The Merv Griffin Show.


 



Источник материала
loader