Як Америка справляється з наслідками ураганів
Як Америка справляється з наслідками ураганів

Як Америка справляється з наслідками ураганів

Ураган Мілтон наближається до Флориди, США, як ураган категорії 4, погрожуючи регіону, який ще не оговтався від наслідків поереднього урагану Хелен. Зараз максимальна швидкість вітру знизилася до 155 (приблизно 250 кілометрів) миль на годину, і очікується, що він зачепить півострів Юкатан, перш ніж досягти Флориди.

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс оголосив надзвичайний стан у 51 окрузі через ураган Мілтон, який може спричинити масштабні відключення електроенергії. У районі Тампа-Бей оголошено обов’язкову евакуацію.

Чиновники півострова Юкатан також оголосили евакуацію через хвилі заввишки до шести метрів. Очікується, що Мілтон досягне суші у Флориді між 17:00 і 21:00 в середу.

Як Америка справляється з наслідками ураганів - Фото 1

Збитки, які може завдати Мілтон, оцінюються від 60 до 80 мільярдів доларів.

Кліматичні катаклізми, як атлантичні урагани, не є новими для США. Атлантичний сезон триває з червня до листопада, і саме в цей період зазвичай утворюються тропічні шторми. У 2024 році першим штормом став Альберто, що виник 19 червня. Другим був ураган Беріл, рідкісний ураган категорії 5. У серпні ураган Деббі вдарив по Флориді, а Ернесто – зачепив Антильські острови. Вересень приніс ураган Франсін, що вразив Луїзіану, а пізніше — Хелен, який досяг Флориди. У жовтні ураган Мілтон став найсильнішим ураганом Атлантики за останні роки.

Станом на дев’яте жовтня було зафіксовано понад 335 смертей та збитки на суму понад 50 мільярдів доларів.

Наслідки ураганів у США є катастрофічними, і їхнє подолання координується федеральним агентством FEMA, яке підпорядковується Міністерству внутрішньої безпеки.

Окрім державної агенції допомогу надають і інші організації.

У Флориді на сайті FloridaHousingsearch.org можна знайти доступне житло для оренди, а власники можуть запропонувати екстрене житло для переміщених осіб.

Власники житла можуть скористатися програмами допомоги від Fannie Mae, Freddie Mac, та FHA для іпотечної підтримки.

Також міністерство житлового будівництва надає страхові програми для відновлення та ремонту житла після ураганів.

  • #сполучені штати америки

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader