Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози
Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, щороку більш ніж півмільйона жінок помирає від раку молочної залози. Саме тому спеціалісти зазначають, що дуже важливо виявити хворобу на ранніх стадіях під час діагностики, аби підвищити шанси на успішне лікування. 

Жовтень — місяць обізнаності про рак молочної залози, час, коли весь світ докладає спільних зусиль, щоб привернути якомога більше уваги до цього захворювання. Чимало українських брендів також запустили власні благодійні ініціативи, що покликані допомогти жінкам, які вже борються з недугом, а також закликати кожну проходити регулярні обстеження. Кілька проєктів ми зібрали далі.  

ROÁR

Уже другий рік поспіль ROÁR підтримує ініціативу, спрямовану на підвищення обізнаності про важливість регулярних обстежень та допомогу жінкам з раком молочної залози. Цьогоріч бренд у співпраці з фондом «Inspiration Family» та клінікою R+ розширив свій торішній лімітований дроп, додавши нові унікальні вироби. 

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 1

До бестселера — боді з принтом оголеного тіла — бренд додав сукню і білизну у такому ж сміливому стилі. 20% з продажу кожного виробу благодійного дропу будуть перераховані фонду підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family. 

Особливий елемент цьогорічної ініціативи — співпраця з клінікою R+ у Києві, яка пропонує покупцям капсульної колекції сертифікат на знижку 50% на мамографію або УЗД молочних залоз. 

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 2

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 3

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 4

MustHave x Inspiration Family x Проект Кешер

Український бренд одягу MustHave, жіноча єврейська організація «Проект Кешер» і благодійний фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family презентували спеціальний дроп під назвою Be Your First Priority.

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 5

Кожен виріб несе меседж про важливість піклування про своє фізичне та ментальне здоров’я. До дропу ввійшли сорочки, светри, шапка та шарф, шкарпетки та інші аксесуари із символічною вишивкою в рожевому та білому кольорах. 

10% з кожного продажу буде перераховано до фонду Inspiration Family для збору на закупівлю препарату для пацієнток із метастатичним раком молочної залози.

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 6

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 7

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 8

Rikky Hype

Головною героїнею нового знімання бренду, присвяченого місяцю обізнаності про рак молочної залози, стала 28-річна Вікторія Скок — модель та менеджерка, яка має власну історію боротьби з хворобою і продовжує лікування прямо зараз. Після почутого рік тому діагнозу дівчина вирішила транслювати шлях до одужання в соцмережах для того, аби зруйнувати стигму довкола раку, прийняття себе, змін в тілі та зовнішності й довести — з будь-яким викликом можна впоратись

 


Режисерка анімації Марія Озірна створила відео, що транслює історію Віки: абсолютно звичайне, різнобарвне, як на мультиплікаційних кадрах, активне життя до звістки про хворобу за секунду перетворюється на сміливий шлях з місяцями хімієтерапій; операцією, що проводиться під звуки вибухів, та яскравими хвилинами й новими можливостями від життя.

В рамках проєкту бренд у співпраці з мамологом та онкохірургом Денисом Помінчуком створили листівку-пам’ятку з інструкцією самообстеження молочних залоз та нагадуванням про важливість регулярних чек-апів. 

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 9

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 10

Lotus Home x Благодійний фонд «Квітна»

Бренд домашнього текстилю Lotus Home та Благодійний фонд «Квітна» в рамках місяця боротьби з раком молочної залози презентували вірш-присвяту, авторкою якого стала поетеса Дар’я Лісіч.

Головна мета проєкту — підвищити обізнаність українок про важливість самообстеження та регулярної діагностики, а також допомогти тим жінкам, які прямо зараз ведуть свою боротьбу з захворюванням. 5% з продажів обраних одиниць на сайті Lotus Home, а також у магазині марки буде перераховано на потреби Благодійного фонду «Квітна».  

твої лінії, риси, приховані згини,

твоя плавність у рухах і сила в руках. 

твій мʼякий силует під шарами тканини, 

твої зморшки від сміху на теплих щоках.

Відеоманіфест демонструє невимовну силу, красу та ніжність жінок, що зіштовхнулися з хворобою. Рожевий — про народження нової жінки, а також про м’якість і сентиментальність в усіх проявах і емоціях: у посмішці чи сумі, у заплутаному волоссі, у домашньому одязі, у своєму  тілі — гарному і довершеному, попри все, що воно переживає.

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 11

Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної залози - Фото 12


Источник материала
loader