Німецький підліток, який написав 10 тисяч доносів, став мільйонером
Німецький підліток, який написав 10 тисяч доносів, став мільйонером

Німецький підліток, який написав 10 тисяч доносів, став мільйонером

18-річний німець Ніклас Маттей уславився тим, що написав тисячі доносів на своїх співвітчизників. Зараз він розбагатів і, за власними словами, вже має семизначну цифру на рахунку.

Мешканець містечка Грефенгайніхен їздив вулицями на велосипеді, фотографував непривально припарковані автівки та відсилав скарги в поліцію. Він сприймав це заняття як роботу, вдягав жовту уніформу із позначкою POLIZFI і називав себе «анцайген-гаупт-майстер», тобто «головний спеціаліст зі скарг».

За минулий рік за чотирма тисячами доносів Нікласа порушників у різних містах оштрафували загалом на більш як 140 тисяч євро. У суспільстві оцінювали діяльність підлітка по-різному, зокрема мер Грефенгайніхена зауважив, що він заважає роботі поліції, завалюючи їх скаргами. Матір хлопця розповідала газетярам, що у школі його гнобили однокласники, та припустила, що так він мститься всесвіту.

Так чи інакше, до Нікласа прийшла слава: у нього брали інтерв’ю німецькі газети, а репер Finch створив сатиричний трек про «анцайгенгауптмайстера». А медійна слава добре конвертується у гроші.

Відколи Ніклас фактично став брендом, він став давати лекції, продавати товари та заробляти на рекламі. Наприклад, у клубах він грає в інспектора, контролюючи «готовність до розваг» відвідувачів вечірки, повідомляє t-online.

Ще одне джерело доходу — власна сувенірна продукція, така як жилети, футболки, светшоти з написом Anzeigenhauptmeister. Найдешевший продукт — горнятко за 18 євро. Футболка коштує 30 євро.

Хлопець активний в Instagram, YouTube, TikTok, Facebook, Twitter і Twitch, веде власний вебсайт. На GoFundMe збирає 100 тисяч євро на «підтримку своєї діяльності» (поки що зібрав приблизно п’ять тисяч).

Видання зазначає, що Ніклас, схоже, набрав вже цілу команду, яка займається його піар-бізнесом, але не розголошує, скільки людей працює на нього.


В інтерв’ю RTL Ніклас заявив, що вже є мільйонером і більше не їздить на велосипеді. Тепер він навіть має власного шофера. Стверджує, що хоче заробляти все більше й більше грошей, доки не стане мільярдером.

При цьому в тому ж інтерв’ю він запевнив, що досі фіксує порушення правил дорожнього руху й кількість складених ним скарг зросла до 10 тисяч.

  • #Німеччина

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader