«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца
«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца

«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца

У бібліотеці польського міста Олешніца (Нижньосілезьке воєводство) 10 жовтня завдяки ініціативі місцевої громади та генерального консульства України у Вроцлаві відбулося урочисте відкриття «Української книжкової полички».

Як передає Укрінформ, про це генконсульство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца - Фото 1

Зауважується, що ця поличка стала другою в Нижній Сілезії, після успішного запуску проєкту у Вроцлаві в Національному закладі ім. Оссолінських (Оссолінеумі).

«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца - Фото 2

У церемонії відкриття взяли участь генконсул України у Вроцлаві Юрій Токар, бурмістр міста Олешніца Адам Горбач, директор бібліотеки Анна Засадська, а також представники місцевої влади, української громади та дипломати.

«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца - Фото 3

«Тут кожен зможе знайти книги українських авторів, відкрити для себе нові твори нашої літератури та заглибитися в багатство української мови. Культура починається з читання, а читання – це ключ до взаєморозуміння та єднання», – зазначили у генконсульстві.

«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца - Фото 4

Проєкт «Українська книжкова поличка» реалізується під патронатом першої леді України Олени Зеленської, за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики та ДП «Український інститут книги».

«Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца - Фото 5

ГКУ подякувало за надані книжки, які допомогли в реалізації цієї події, а саме: співзасновниці платформи «Подружжя українських дипломатів» Тетяні Сибізі, Науковому товариству історії дипломатії та міжнародних відносин в особі професора Ірина Матяш, Національній бібліотеці імені В.І.Вернадського в особі генерального директора, члена-кореспондента НАН України Любові Дубровіної, Інституту історії України НАН України в особі академіка Національної академії наук України Валерія Смолія, директору Studium Ewropy Wshodniej UW Яну Маліцькому, засновниці ВГО «Територія Жінок» Лілії Шевченко, голові ВГО Союз українок Ористлаві Сидорчук.

Як повідомляв Укрінформ, «Українські книжкові полички» з’явилися у п’яти бібліотеках іспанської Барселони.

Фото: генеральне консульство України у Вроцлаві / Фейсбук



Источник материала
loader