Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів
Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів

Щотижня ми традиційно розглядаємо колекції українських брендів, наповнені актуальними сезонними речами, — від теплого верхнього одягу, позачасових виробів з деніму та елегантних суконь, до взуття, сумок та інших аксесуарів, — які допоможуть вам скласти власний гардероб на цю пору. Сьогодні на черзі нова порція лінійок з витонченими позиціями на будь-який смак. 

INLYLAND

Осіння колекція INLYLAND водночас стала виходом із зони комфорту та переломним моментом у п’ятирічній історії бренду. Засновниця та дизайнерка марки Інна Грицик вперше настільки глибоко та активно попрацювала з кольором, додаючи глибокі та насичені відтінки до стримано-нейтральної візуальної мови INLYLAND. “Відповідальна” за цю трансформацію творчість американського художника-абстракціоніста Марка Ротко. Таким чином базові кольори — небесно-блакитний, хакі, сірий та молочний — поєдналися з глибоким винним, шоколадним, рожевим та синьо-зеленим.

Квінтесенцією цього союзу мистецтва та природи стала особлива прикраса — брошка у вигляді гілки на прямокутному фоні з червоною лінією посередині. Виконана вона зі срібла, а носити її можна і на жакетах, і на пальтах чи сорочках.

Окрім експериментальних та нових для бренду речей, у колекції представлена надійна осіння база — кейпи, жакети, спідниці-годе й трикотажна лінійка, у якій можна знайти джемпери й топи з високим горлом з ніжного кашеміру, альпаки, шовку та вовни.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 1

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 2

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 3

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 4

PODYH

Натхненням для колекції MEREZHYVO стала деревʼяна архітектура Чернігівщини, яка через свої вишукані різьблені орнаменти схожа на делікатне мереживо. Ці одноповерхові будинки, що збудовані з дерев`яного зрубу, вкриті дранкою та прикрашені декоративними різьбленнями, є втіленням народної творчості, що пронизана символізмом.

Силуети колекції продовжують тему стриманості, що характерна для бренду, поєднуючи в собі мінімалізм та архітектурну геометрію. У жіночних сукнях і спідницях втілена легкість і витонченість, тоді як маскулінні акценти у вигляді жакетів із широкими плечима, прямих штанів і оверсайз бомбера додають образам структурної строгості.  Ці мінімалістичні форми доповнені декоративними елементами та техніками, які відображають чернігівське мереживо. Так, вигадливі деревʼяні орнаменти ніжно вплетені в колекцію з власною інтерпретацією дизайнера. Грайлива колірна гама — від пастельних молочного, блакитного, мʼятного, оливкового до багряно-червоного, темно-синього та чорного — передає ту індивідуальність, яку хотів мати кожен з власників будинків. 

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 5

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 6

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 7

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 8

CĖNC

SHIBUI [шібуй] — це японська філософія життя та естетична концепція витонченої простоти, стриманості та вишуканості, це прагнення до невимушеної, але глибокої гармонії. Вона знайшла своє відображення в ДНК бренду завдяки лаконічному крою, мінімалізму, позачасовості та натуральним матеріалам.

Цього сезону CĖNC представив колекцію, у якій можна зібрати повноцінну базу на осінь. Знаковими елементами стали вишукані пальта прямого крою довжини максі з коміром-стійкою. Саме вони своїм дизайном нагадують мінімалістичне японське вбрання. Такого ж крою представлені й жакети, які можна підв’язати поясом та створити стриманий, але водночас елегантний жіночний силует. 

Бестселерами бренду також є в’язані вироби, і особливо кардигани, які набули силуету кімоно. Окрім цього, до колекції увійшли вовняні штани й шорти із довершеною посадкою та стрілками, які можна носити із жакетами як костюм. 

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 9

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 10

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 11

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 12

TAMAR KEBURIA

Нова лінійка бренду Reflections оспівує силу та стійкість сучасних українських жінок у часи, сповнені викликів. Вона втілює впевненість і відображає образ сильної, сконцентрованої та витонченої особистості. У контексті сучасного вимогливого світу ця колекція є тихим, але потужним проявом внутрішньої сили.

Ключовими акцентами стали продумана монохромна палітра й архітектурні силуети, які гармонійно поєднують різноманітні текстури: шовк, екологічну шкіру, плісе та елементи ручної роботи. Простота силуетів майстерно доповнюється складними кроями та маніпуляціями з тканинами. 

Окрім цього, Reflections представляє два нові аксесуари: плетену балаклаву та асиметричний шарф із ґудзиками, які додають новий вимір творчому арсеналу TAMAR KEBURIA.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 13

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 14

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 15

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 16

FLOW

Працюючи над колекцією, у FLOW спиралися на власні цінності: створювати мінімалістичну, але цікаву базу за принципом дизайн-мислення. Так, у центрі колекції постали актуальні та позачасові фасони верхнього одягу. Вовняне пальто оверсайз, виготовлене з преміальних матеріалів, — суміші вовни та шерсті альпаки, — довершить будь-який образ, роблячи його стильним і теплим водночас. Воно легко інтегрується як у повсякденні, так і ділові образи, надаючи їм сучасності та мінімалізму. Для casual стилю бренд підготував комплект зі щільного деніму: темно-синю куртку з накладними кишенями та широкі джинси. Також команда порадила звернути особливу увагу на кардигани та светри з м’якої вовни ягня та не пройти повз речей з плащової тканини.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 17

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 18

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 19

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 20

LILCORNER

Осіння колекція бренду Old England Core натхнена рутиною старовинної Великобританії. Вона відтворює естетику сільських маєтків, де аристократія поєднувала елегантність з повсякденним життям. Кожна деталь лінійки пробуджує спогади про неспішні дні, проведені в садибах серед зелених пагорбів, де ранок починався з ароматного чорного чаю на свіжому повітрі. 

У колекції представлені класичні костюми-трійки, лонгсліви, топи, спідниці, бомбери та спортивні костюми, що ідеально поєднують традиції із сучасними трендами. Переважають відтінки коричневого, чорного та молочного, які створюють гармонійні стильні образи. Завдяки багатофункціональності моделі колекції підходять як для офіційних заходів, так і для повсякденного носіння. 

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 21

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 22

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 23

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 24

Vicario

Часи змінюються, проте є дещо вічне — елегантність, впевненість та жіночність, які неможливо вмістити у рамки певних визначень. Ці поняття ніколи не втратять своєї актуальності, адже вони не залежать від швидкоплинних трендів чи модних експериментів. Подібні думки втілилися у першій колекції вінницького бренду Vicario, що отримала назву Timeless Allure («Вічна привабливість»). Колекція уособлює естетику позачасового стилю, де кожна деталь спрямована на підкреслення жіночності, впевненості та індивідуальності кожної жінки.

До колекції увійшли як речі базових кольорів та позачасових силуетів, так і акцентні айтеми, що стануть родзинкою образу. Спідниці міді, без яких неможливо уявити базовий гардероб на усі випадки життя, сміливі міні, лонгслів із пір`ям, штани плісе, топ-бандо, що елегантно підкреслює лінію плечей — кожен елемент надихає на свободу самовираження і допомагає кожній жінці знайти свій унікальний шлях у моді.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 25

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 26

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 27

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 28

BEOMDSGN

Smart, bold and extra — настрій, з яким BEOMDSGN зайшов у холодну пору, представивши новий осінній дроп Soft Interlude. 

Поєднуючи маскулінні силуети із більш жіночним вайбом, бренд презентував виварені лонги із зухвалими принтами, що чудово комбінуються зі спідницею з вельвету та джинсами різних кольорів. Окрім цього, мідіспідниці-плісе чудово доповнюють базові футболки, а вкорочені, смугасті й коричневі моделі створюють готовий smart casual аутфіт разом з об’ємним піджаком.

Цього разу бренд додав до лінійки й пуховики. Молочний, графітовий, чорний чи червоний — всі кольори гармонійно поєднуються з осінньою капсулою.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 29

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 30

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 31

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 32

ALTER REBEL

Осінній селект бренду буде до смаку всім, хто вміло маскує свою бунтарську натуру за звичним базовим стилем, але і в «базі» вміє привернути увагу. Затишні картаті деталі у вигляді брюк і кардиганів, а також асиметричні лонгсліви базових кольорів з ручною вишивкою, спідниці-тюльпани глибокого синього кольору та карго-спідниці піщаного відтінку склали основу колекції. 

Завдяки якісним тканинам і правильному крою речі є актуальними в будь-яку пору.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 33

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 34

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 35

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 36

PeachPeach

Нова колекція натхнена динамічною енергією Нью-Йорка та естетикою 80-х і 90-х років.  Роликові ковзани, об`ємні шкіряні куртки та олдскульні футболки. Команда втілила образ, що випромінює впевненість та чуттєвість, де два протилежні полюси — елегантність та рок-н-рол, ніжність та спокусливість — зливаються воєдино.  

Кожна річ виготовлена з натурального шовку та французького мережива, що відображає прихильність PeachPeach до повільної моди. Акцент кампанії на сталому розвитку підкреслює не лише красу білизни, але і її довговічність та відданість бренду у створенні позачасових виробів.  

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 37

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 38

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 39

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 40

MOLODO

До Всесвітнього дня моря бренд Molodo представив лімітовану колекцію шовкових аксесуарів в елегантному відтінку морської глибини. До дропу ввійшли бестселери бренду: маски для сну, тюрбани, рушники для обличчя, наволочки та гумки для волосся. 

Колір айтемів натхнений спогадами про спокійні моменти на узбережжі. Він символізує тишу та впевненість, яку можна знайти всередині себе, навіть коли все навколо здається хаотичним. Темно-синій відтінок передає силу моря й ті щасливі моменти, коли вітер грається з волоссям, а десь далеко морська вода омиває ніс корабля.

Новою колекцією бренд прагнув привернути увагу до проблеми забруднення українських морів, які потерпають від війни. 20% від продажів буде передано міжнародній організації WWF, що займається подоланням екологічних викликів.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 41

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 42

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 43

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 44

numi kyiv

Кожен виріб бренду — це модернізована, ретельно досліджена версія артефакту, реліквії чи історичної спадщини, яку засновниця вивчає роками, подорожуючи Україною, відвідуючи музеї, аналізуючи історичні манускрипти. Бренд приділяє увагу усім деталям, щоб виріб виглядав і відчувався унікальним та неповторним. Дебютна колекція numi kyiv представила знакові вироби: Panyanka Pendant натхнена давньою трипільською культурою, поєднує історію та майстерність у формі; Cucuteni Pendant — об’єкт, що має культурно-сакральне значення, пов`язане з культом родючості землеробської культури; Baptism Mono Earring — символ хреста, який уособлює безперервність тисячолітньої історії, єдність та віру.

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 45

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 46

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 47

Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів - Фото 48


Источник материала
loader