Gaptuvalnya, Gushka та інші українські бренди презентують спеціальну інсталяцію в Українському Домі
Gaptuvalnya, Gushka та інші українські бренди презентують спеціальну інсталяцію в Українському Домі

Gaptuvalnya, Gushka та інші українські бренди презентують спеціальну інсталяцію в Українському Домі

В Українському Домі до 17 жовтня триватиме спеціальна інсталяція в межах третього сезону цьогорічного Ukrainian Design and Innovation Week.

Захід збере провідних українських дизайнерів — вони презентують експонати, які відображають розвиток різних напрямків українського дизайну: від традиційного фольку до сучасних індустріальних інновацій. Килимарство, автентична кераміка, віск та інші матеріали протиставлятимуться технологічним розробкам, демонструючи важливість гармонійного співіснування минулого і сучасного.

Gaptuvalnya, Gushka та інші українські бренди презентують спеціальну інсталяцію в Українському Домі - Фото 1

Gaptuvalnya, Gushka та інші українські бренди презентують спеціальну інсталяцію в Українському Домі - Фото 2

Інсталяція підкреслить культурну цінність двох основних напрямів: традицій, що потребують відродження, та індустріалізації, що залишається актуальною завдяки новітнім технікам. Роботи, представлені на виставці, покажуть спільні риси цих сфер, які разом формують ідентичність сучасного українського дизайну.

Серед учасників інсталяції — NOOM, Gaptuvalnya, WOO, DIZA Collective, Wood We Like, MEDOVI SVICHKY, Sergey Gotvianskyi, LOFU, GUSHKA, kint, Litvinenko design, YAKUSH, Aqyar Ceramiсs, OLK Manufactory, +kouple, buro150, Guculiya.decor, Anumo та інші.

Зокрема, GAPTUVALNYA представить піджак з міцелію під назвою «ВІХА». Він  виготовлений з мікошкіри — матеріалу на основі грибного міцелію, який є екологічно чистою альтернативою тваринній шкірі. Проєкт підкреслює важливість екологічної моди, показуючи, що стиль і турбота про довкілля можуть співіснувати. 

Gaptuvalnya, Gushka та інші українські бренди презентують спеціальну інсталяцію в Українському Домі - Фото 3

Куратором інсталяції став Євгеній Литвиненко.

Источник материала
loader