Перевірка документів після концерту «Океану Ельзи» не є загрозою для української культури - депутат
Перевірка документів після концерту «Океану Ельзи» не є загрозою для української культури - депутат

Перевірка документів після концерту «Океану Ельзи» не є загрозою для української культури - депутат

Перевірка документів після концерту «Океану Ельзи» не є загрозою для української культури та економіки.

Про це у Фейсбуці написав народний депутат України, голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, передає Укрінформ.

«Ні, я не вважаю перевірку документів після концерту «Океану Ельзи» загрозою для української культури. Так само, як і після будь-якого публічного або масового заходу. Так само, як не вважаю загрозою для української економіки перевірки документів у барах чи клубах», - написав депутат.

Він також підкреслив, що вітає такі перевірки і вважає, що вони мають бути наскрізними і постійними. І всі мають про це знати.

Увечері в п'ятницю, 11 жовтня, в Києві біля Палацу спорту зібралося близько пів сотні працівників ТЦК. Вони спільно із патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи у відвідувачів заходу.

Про це повідомила низка ЗМІ та hromadske, кореспонденти якого перебували під Палацом спорту у Києві під час події.

Зазначається, що під час перевірки документів у декількох чоловіків були виявлені проблеми, деякі ж відмовлялися їх показувати співробітникам ТЦК. Після цього зазначені особи були затримані та, за інформацією видання, відвезені до ТЦК.

Декільком іншим чоловікам були вручені повістки, після чого їх відпустили.

Як пише hromadske, одна з жінок намагалася сісти в автомобіль патрульної поліції, куди посадили її чоловіка. Втім поліція не дала жінці цього зробити, хоч та й казала, що поїде разом із ним.

Читайте також: В одеському ТЦК викрили схему заробітку на ухилянтах

На момент публікації новини у ЗМІ київський міський чи районні ТЦК та СП м. Києва не відповіли на запити.

Гурт "Океан Ельзи" на своїх публічних сторінках теж наразі не відреагував на вручення повісток під Палацом спорту, де відбувався музичний концерт.

Фото: hromadske



Источник материала
loader