Мешканці будинку на Чеховському провулку проти облаштування скверу
Мешканці будинку на Чеховському провулку проти облаштування скверу

Мешканці будинку на Чеховському провулку проти облаштування скверу

У Києві мешканці будинку №11 по Чеховському провулку занепокоєні ініціативою Київради облаштувати сквер біля їх будинку.

Жителі будинку проти вирубки насаджень та встановлення лавок на відстані ближче ніж 10 метрів від будинку, оскільки за їхніми словами, раніше ще спричиняло шум і на лавках часто проводили час компанії, що вживали алкоголь. Також вони скаржаться, що їх не поінформували про проведення робіт, а на громадські слухання не запрошували і їм не відомо, чи взагалі їх проводили.

Проєкт створення скверу було затверджено рішенням Київської міської ради №8/231-1348/ПР від 27.10.2023 року. За словами мешканців, на початку жовтня 2024 року на території з’явилася огорожа та встановлено інформаційну дошку з написом «Капітальний ремонт скверу». Проте, жодних консультацій з мешканцями щодо плану робіт не проводилося. Вони підтримують ідею створення інклюзивного простору для пацієнтів Інституту травматології та ортопедії, але наполягають на тому, щоб їх інтереси враховувались.

Жителі будинку у зверненні до міської влади зазначають, що Будинок №11 на провулку Чеховському, збудований у 1912 році, є пам’яткою архітектури місцевого значення і належить до об’єктів культурної спадщини Шевченківського району.

  • #Архітектура
  • #Київ
  • #Парк

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader