14 листопада в прокат виходить документальний фільм про українських залізничників “Потяг до життя”
14 листопада в прокат виходить документальний фільм про українських залізничників “Потяг до життя”

14 листопада в прокат виходить документальний фільм про українських залізничників “Потяг до життя”

14 листопада в український прокат виходить фільм “Потяг до життя” – повнометражна документальна стрічка з ексклюзивними історіями простих залізничників, які з перших днів повномасштабного вторгнення рятували життя мільйонів українців, іноді – ціною власного. 

Під час війни Укрзалізниця, попри постійні обстріли, залишається пульсуючою артерією країни, дорогою порятунку, надії та руху – незважаючи на  багаторазові спроби ворога зупинити і перехопити цей рух…  Фільм “Потяг до життя” – це реальні історії українських залізничників, які показують їхні безстрашність та винахідливість, почуття гумору й безмежну відповідальність. 

Із фільму глядачі дізнаються, зокрема, про перший в історії світових воєн повноцінний шпиталь, який був поставлений на залізничні колії. Авторам також вдалося зібрати свідчення тих залізничників, які здійснювали операцію з відвернення техногенної катастрофи і які під обстрілами робили штучне сходження вагонів, щоб не дати ворогу взяти в облогу столицю України. Йдеться у стрічці і про безстрашність диспетчерів, які продовжували керувати рухом поїздів у той час, як у приміщенні шибки прошивались ворожими кулями…

Зворушливі історії у стрічці нанизані на центральну лінію провідниці Ірини Юрченко – мами Героя Дмитра Козацького (позивний – Орест), який тримав оборону Азовсталі… 

У фільмі з’являються також екс-прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон, голлівудський актор і посол доброї волі Юнісеф Орландо Блум, відомий футболіст та амбасадор United24 Андрій Шевченко.   

“Порятунок мирного населення, насамперед жінок і дітей, Укрзалізницею в перші місяці повномасштабного вторгнення став наймасштабнішою евакуацією в історії світових воєн. Уся нація, наче в одну мить, помістилася в довжелезний потяг, який охрестили “потягом життя”. Цей символізм ми заклали не лише в назву, але й пронесли через увесь фільм. Це колосальна праця, здійснена зусиллями всієї команди. І вона була б неможлива без історій тих людей, які з першого дня війни й донині продовжують демонструвати свою відвагу, мужність, людяність і самопожертву. Запрошуємо вас на перегляд справжніх історій справжніх людей, де глядач не просто бачить їх, а відчуває серцем”, – говорить продюсерка фільму Галина Храпко

«Потяг до життя» – це  історія боротьби, відданості та героїзму українських залізничників, якої світ ще не бачив. Режисер фільму – Олександр Тіменко. Фільм вироблено кінокомпанією KALYNA FILM у партнерстві з Благодійним Фондом “Слава Україні”. 

Фільм “Потяг до життя” – із 14 листопада в усіх кінотеатрах України.  Частина коштів від прокату фільму буде перерахована дітям і родинам загиблих залізничників. 

14 листопада в прокат виходить документальний фільм про українських залізничників “Потяг до життя” - Фото 1
Источник материала
loader