Casio створила робота-хом’яка, який емоційно прив’язується до людини
Casio створила робота-хом’яка, який емоційно прив’язується до людини

Casio створила робота-хом’яка, який емоційно прив’язується до людини

Японська компанія Casio створила разом зі стартапом Vanguard Industries штучного домашнього улюбленця — пухнастого робота Moflin, який нагадує хом’яка або кроля.

Із часом Мофлін виробляє емоційний зв’язок із людиною, який висловлює за допомогою звуків і рухів. Штучний інтелект дозволяє хом’яку вчитися впізнавати господаря за звуком голосу та доторками.

Як і в тамагочі, стан тварини залежить від того, як із ним поводяться: якщо Мофліну приділяють увагу, він щасливий і спокійний, якщо ж його ігнорують, він поступово стає нервовим і сумним.

Втім, розробники вирішили не включати негативні емоції до репертуару звуків чи дій, тож тварина не гризтиме капці і не дзюритиме на килим — те, що вона нещасна, буде позначено у мобільному застосунку. У застосунку також можна знизити гучність звуку, який видає робохом’як.


Іграшка заряджається без дроту, натомість підживлюється у футлярі-ліжечку, що йде в комплекті. Заряду вистачатиме приблизно на п’ять годин. Для відновлення потрібно 3,5 години.

Мофлін почне продаватися з сьомого листопада. За передзамовленням він коштує 59,4 тисячі єн, це приблизно 16,4 тисячі гривень. Casio також пропонує оформити за 6,6 тисячі єн (1,8 тисячі гривень) підписку на обслуговування, яке передбачає знижки на ремонт, чистку та заміну хутра.

  • #Робототехніка

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader