Головні парфумерні тренди 2024 року: великий beauty-гід
Головні парфумерні тренди 2024 року: великий beauty-гід

Головні парфумерні тренди 2024 року: великий beauty-гід

Які аромати в тренді у 2024 році? Який найпопулярніший нішевий парфум? Які зараз наймодніші парфуми? Які парфуми пахнуть дорого? Усе це — топові запити в гуглі на тему парфумерних трендів. Дійсно, новинки парфумерії та їхній правильний вибір для себе ніколи не перестануть хвилювати людей: ольфакторна пам`ять найтриваліша і може стати джерелом підтримки та натхнення навіть у найскладніші часи.

Ексклюзивно для ELLE.UA парфумерна експертка, арт-менеджерка Жан niche concept Богдана Матвійчук розповіла про ключові нішеві парфумерні тренди 2024 року. 

«Звісно, ми слідкуємо за трендами, але пам’ятаємо, що основною все ж таки залишається власна думка та уподобання», — підкреслює Богдана.

Головні парфумерні тренди 2024 року

Оптимістичні фрукти

Відчути себе позитивно, енергійно, додати сил і наснаги, створити атмосферу тепла й сонця протягом цілого року допоможуть фруктові ансамблі — зазвичай нетривіальні, з додаванням непередбачуваних компонентів. 

Це може бути манго із лактонним звучанням від бренду Pantheon Roma A., або манго зі шкіряним акцентом від Жан niche сoncept & Pantheon Roma J.

А також розкішна, святкова маракуя Kajal Äican, або ж більш таємнича, із нетиповими нотами чорнила —  від EDIT(H) Club Lonely.

Елегантний персик у поєднанні із тендітною фрезією шукайте в ароматі Roja Parfums Elysium pour Femme, або продегустуйте персик із насиченим жасмином в Roja Parfums Isola Sol.

Проте фрукти — не лише про насолоду від смаку. Наприклад, всі аромати фруктової колекції бренду Chabaud Maison de Parfum — Caprice de Jeanne, Caprice De Marie, Caprice De Sophie, Caprice de Julie, присвячені жінкам родини засновника. Душевна та дуже символічна історія, погодьтеся.

Гурманські історії

Парфумерний тренд на гурманські аромати дуже часто втілює найприємніші спогади дитинства. Наприклад, улюблене тістечко парфумера, яке щосуботи готувала його мама.  Ця група ароматів чудово підходить для використання для бадьорих кавових ранків та для меланхолійних осінніх вечорів. 

Три знані «десерти» від бренду Nicolai Parfumeur Createur — Macaron Bourbon, Pavlova та Saint Honore, сподобаються усім ласункам. До речі, останній парфум нагадує аромат нашого улюбленого Київського торта.

Каву, ром, тютюн, лаванду варто шукати у Dusita Parfums La Rhapsiodie Noire. Він гурманський, проте не солодкий та втілює образ Парижу 1920-х років та позачасову елегантність.

Кава, кардамон і кориця у парфумі Caravanserail Intense від Nicolai Parfumeur Createur — аромат зустрічі всіх мандрівників, який допоможе відчути тепло довгоочікуваних обіймів близької людини. 

Якщо у вас ностальгічний настрій, нанесіть декілька крапель аромату Thomas De Monaco Raw Gold з п’янким лікером, пачулями,  ваніллю. Він — ода буремній молодості разом із шаленою пристрастю, танцями та гучними компаніями у флаконі.

А що як ви забажаєте чогось більш п’янкого, зверніть увагу на парфум GnTonic як прототип улюбленого коктейлю. Саме його розробила засновниця бренду M.Micallef Мартіна для свого коханого чоловіка як подарунок.

Також всім парфманьякам варто спробувати солодку карамель в Xerjoff Newcleus і боби тонка в ароматі Coreterno Mystic Sugar, флакон якого неодмінно сподобається прихильникам панк-культури.

Ольфакторні подорожі

Аромати мають властивість «вмикати» уяву та переносити нас в різні країни, відкривають автентичну культуру й традиції певної національності. Обравши правильний аромат, ми можемо здійснити вояж у будь-яку частину світу. Особливо дана цінність стала зрозумілою під час пандемії, не втрачаючи своєї актуальності сьогодні.

Підготуватися до подорожі до мальовничої Греції допоможе аромат Dusita Pelagos. Його мрійливий акватичний акорд малює нам неймовірну красу Егейського моря.

Вирушайте до запальної Ібіци разом із парфумом Ibiza Wood, або передмістя Лондона — із London Fields Amarsi Fragrances.

А дивовижна колекція Hima Jomo сподобається сучасним номадам завдяки тому, що розкриває самобутню красу Гімалаїв в різні пори року. 

Ще одна парфумерна знахідка для справжніх поціновувачів — флакон M.Micallef RedColorado, виконаний у відтінку розпеченого сонця Дикого Заходу.

Мистецтво layering

Варто зазначити, що увага до деталей, гармонія між зовнішньою естетикою та ольфакторним змістом стає все більше важлива. Також, у пошуках власної унікальності сьогодні ми застосовуємо мистецтво layering — наносимо декілька ароматів за уподобанням. При цьому відчуваємо себе наче справжні парфумери та створюємо ексклюзивний ароматний образ. 

Сторітелінг

Розповідати історії так, щоб їх хотілося слухати —  справжній талант і один із трендів парфумерії 2024 року. Сьогодні ми із задоволенням слухаємо історію поза брендом —  наприклад, дізнаємось про креатора та його натхнення. 

Свідоме споживання

Усвідомлене споживання поступово зачіпає навіть зону розкоші. Звісно, воно не обійшло стороною і нішеву парфумерію. Сьогодні ми спостерігаємо створення Eco friendly упаковок, рефілів і флаконів із вдруге переробленого скла. І це тільки початок.


Источник материала