З міжнародних кінофестивалів – на українські екрани! Дивіться трейлер фільму «Назавжди-Назавжди»
З міжнародних кінофестивалів – на українські екрани! Дивіться трейлер фільму «Назавжди-Назавжди»

З міжнародних кінофестивалів – на українські екрани! Дивіться трейлер фільму «Назавжди-Назавжди»

З 21 листопада в українському кінопрокаті стартує повнометражний дебют Анни Бурячкової «Назавжди-назавжди». Фільм, світова прем’єра якого відбулася у Венеції, вже встиг завоювати симпатії глядачів на численних міжнародних фестивалях і отримати декілька нагород. Тепер ця історія стане доступною й українським кіноманам.

«Назавжди-назавжди» – суміш юності, бунту та пошуку себе, яка розгортається у Києві наприкінці 90-х. Замість ностальгії за минулим, фільм пропонує заглибитися в соціальну парадигму того часу, що відлунює в безкомпромісних вчинках головних героїв – компанії учнів старшої школи. Саме крізь призму їхніх життєвих історій ми бачимо, як юність у всій її красі та складності переплітається з суспільними викликами, змушуючи молодих людей швидко дорослішати та ухвалювати складні рішення.

Це історія про вік, коли кожна емоція – буря, кожна дія – стрибок у прірву. Про те, що любов і схвалення в зграї не завжди приносять щастя. Про життя без гальм і подушок безпеки. Про підліткові помилки та дорослі травми. Про вибір і наслідки його відсутності. Про незворотні зміни. Назавжди. 

Команда фільму підкреслює, що ця стрічка – маніфест свободи особистості, яка намагається зберегти власне «Я» за будь-яких обставин. 

«Ця ідея про підлітків 90-х виникла у мене вже доволі давно. Однією з причин було те, що ми ніколи не бачили себе у кіно. На наше дорослішання припали або західні фільми з безтурботним життям молоді, чиї проблеми здавалися далекими та чужими, або ж занадто похмурий і безнадійний російський контент. Захотілося подивитись саме на українську історію, адже те, що ми пройшли в часи такої нової свободи 90-х, без підтримки та розуміння, що з нею робити, сформувало нас і зробило тими, ким ми є зараз – людьми, які захищають свої кордони, як в особистій, так і у громадянській площині», – ділиться Анна Бурячкова, режисерка та співавторка сценарію фільму.

Головні ролі у стрічці зіграли українські актори Аліна Чебан («Найкращі Вихідні»), Захар Шадрін («The Last Mercenary», «Тотеми», «Білий ворон», «Little America»), Єлизавета Цілик («Носоріг», «Один день»), Артур Алієв («Storm School»), Арсеній Марков («Стоп-Земля»), Влад Михальчук і Дарʼя Жихарська. Також епізодичну роль у фільмі зіграла акторка кіно та театру, телеведуча Даша Малахова. 

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, у копродукції України та Нідерландів, кінокомпанією DGTL RLGN та продакшн Rinkel Film.

Дистрибуцію фільму в Україні здійснюють FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution.

Источник материала
loader