Креативні агенції розробили кириличні українські шрифти для підтримки зборів
Креативні агенції розробили кириличні українські шрифти для підтримки зборів

Креативні агенції розробили кириличні українські шрифти для підтримки зборів

Дві креативні агенції України – Taktika та twid – представили свої нові шрифти. Головна ціль агенції — надихнути інших дизайнерів на створення шрифтів для української мови, а також підтримати благодійність, тому шрифти доступні для звантаження за донат у 500 гривень.

  • Taktika Sans, розроблений Максимом Кобузаном, поєднує елементи неогротеску середини XX століття з карикатурними формами, що робить його універсальним для використання.

Шрифт нагадує поєднання Helvetica і Eurostyle, і створений для максимальної дизайнерської свободи. За словами креативного директора Taktika, Іллі Почкуна, то після початку війни багато шрифтів стали недоступними, адже їх розробляли російські дизайнери, тому було прийнято рішення створити українські шрифти, щоб підтримати національний дизайн.

Звантажити шрифт можна за посиланням, гроші підуть до фонду “Порт Франківськ”.

  • TwidGrotesk, розроблений Дмитром Растворцевим, натхненний шрифтами Баугаузу та українськими панфутуристами 1920-х років.

Він вирізняється незвичними виносними елементами літер, що надає йому унікальності серед інших кириличних шрифтів. Як зазначають в агенції, шрифт має заповнити прогалину у світі кириличних шрифтів.

Завантажити шрифт можна за посиланням, гроші підуть до фонду “Вовків Да Вінчі”

Власники агенцій зазначають, що питання створення власних шрифтів виходить за межі дизайну, адже це частина процесу деколонізації та відмови від російської типографії. Раніше, через відсутність альтернатив, в Україні використовували російські шрифти.

Сьогодні попит на власні українські шрифти значно зріс і їх створення має допомогти в розвитку унікальної візуальної ідентичності країни.

Також нагадуємо, що креативна агенція ОСВ розробила шрифт присвячений Кінотеатру «Жовтень» у Києві. І це спроба привернути увагу до культурної спадщини міста.

  • #культура

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader