Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой
Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой

Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой

Яку обрати літературу для читання? Книжкова оглядачка Олена Лисенко зібрала рекомендації від іноземних зірок: Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой. 

Це література, що занурює читачів у різноманітні ситуації та спонукає замислитися про актуальні проблеми.

Селена Гомес 

«Покинь, якщо кохаєш», Коллін Гувер

Книжка «Покинь, якщо кохаєш» Коллін Гувер знову стала справжнім хітом завдяки однойменному фільму, який нещодавно вийшов у прокат. Читачів глибоко вразила історія Лілі Блум та її матері, адже вони обоє стали жертвами насильства з боку чоловіків. 

Селена Гомес також прочитала «Покинь, якщо кохаєш». 

Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой - Фото 1

У романі йдеться про те, що жінки, які кохають до нестями, часом мусять робити важкий вибір на користь себе, свого ментального здоровʼя і власного майбутнього.  У дитинстві Лілі стала очевидицею знущань батька над матірʼю. Коли головна героїня опинилася в схожій ситуації, то усвідомила, що насильство має закінчитися на ній та не повинне торкнутися її дитини.

Дуа Ліпа 

«Довіра», Ернан Діас

Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой - Фото 2

Співачка Дуа Ліпа цікавиться літературою, відзначеною Пулітцерівською премією у 2023 році.

Роман «Довіра» Ернана Діаса — це історія сімейної пари, яка змогла побудувати фінансову імперію та зібрати неймовірний капітал у 1920-ті роки в США. Роман складається з чотирьох частин, кожна з яких — це розповідь тієї ж історії, проте з іншим наратором.

Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой - Фото 3

Зокрема, перша частина — теза — це дивовижна історія не-кохання між Гелен та Бенджаміном Расками, які поріднилися завдяки любові до самотності і мовчання. У фіналі одна з головних героїнь повністю змінює уявлення читачів про роман.

Аня Тейлор-Джой 

«Моя темна Ванесса», Кейт Елізабет Расселл

Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой - Фото 4

Кейт Елізабет Расселл вміло поєднала психологічну глибину з інтимністю розповіді — розповіла про болючий процес самопізнання головної героїні Ванесси.

Роман письменниці викликав хвилю дискусій і став одним із символів руху #MeToo проти сексуального насильства і домагань. Головна героїня, доросла жінка Ванесса, розривається між своїми спогадами про романтичний зв`язок з викладачем, який розпочався, коли їй було лише п`ятнадцять, і сучасною реальністю, де цього ж чоловіка звинувачують у сексуальних домаганнях. Книжка змушує замислитися про межу між коханням і маніпуляцією, а також про те, як травми минулого впливають на наше життя сьогодні. 

Аня Тейлор-Джой також додає книжку до свого читацького списку.

Що читають зірки: 3 рекомендації книжок від Селени Гомес, Дуа Ліпи та Ані Тейлор-Джой - Фото 5

Источник материала