Зібрані на GOGOLFEST гроші передадуть на підтримку військових на Запорізькому напрямку
Зібрані на GOGOLFEST гроші передадуть на підтримку військових на Запорізькому напрямку

Зібрані на GOGOLFEST гроші передадуть на підтримку військових на Запорізькому напрямку

Про це повідомила програмна директорка фестивалю GOGOLFEST Pokrova Анна Басова, передає "Укрінформ".

З 18 по 20 жовтня уперше за час повномасштабного вторгнення в Україні відбувся міжнародний фестиваль сучасного мистецтва GOGOLFEST. Протягом трьох днів захід проходив у Запоріжжі. Більшість подій організували в укриттях, а інші – в будівлях з бомбосховищами.

Фестиваль був присвячений Покрові – дню захисту вищими силами воїнів, що боронять свою країну, свою віру, своїх людей і отримав назву GOGOLFEST Pokrova. Він став зоною ментальної, внутрішньої безпеки "під покровом українства".

"Усі отримані кошти будемо направляти на підтримку Запорізького напрямку через фонд Притули", - сказала Басова.

Вона нагадала, що GOGOLFEST Pokrova планували провести у Запоріжжі ще у 2022 році.

"15 лютого 2022 року ми були у Запоріжжі, і в нас пройшла публічна лекція з анонсом, що планується фестиваль. Ми тоді зібрали містян і говорили про те, яким він має бути. Ми збиралися провести його влітку 2022 року. Тоді в нас були грандіозні проєкти, зокрема, планували використовувати ваш міст", - зазначила програмна директорка фестивалю.

  • 18 жовтня в Запоріжжі відкриттям інсталяції "Дерево пам’яті" стартував GOGOLFEST Pokrova.
  • Раніше повідомлялося, що цьогорічний фестиваль має на меті підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя українськими сучасними сенсами. Це не "ентертеймент", а глибоке переосмислення спільного досвіду та пошук нових шляхів розвитку і життя в умовах сьогодення.


Источник материала
loader