На Подільському мосту будують 90-метровий тунель під залізницею
На Подільському мосту будують 90-метровий тунель під залізницею

На Подільському мосту будують 90-метровий тунель під залізницею

На з’їзді з Подільського мосту в напрямку проспекту Романа Шухевича будують 90-метровий тунель для автомобілів, повідомляє пресслужба КМДА.

Тунель пролягатиме під залізницею. Запевняють, що дотримуються принципів безбар’єрності: зокрема, до обох платформ залізничної станції «Райдужний» (Троєщина–2) вестимуть сходи і пандуси.

Під час будівництва не зупиняють рух поїздів.

Наразі завершили ділянку дороги до вулиці Петра Вершигори до розворотного кільця трамвая. Там облаштували тротуари, велодоріжки та шумозахисні екрани. Далі нанесуть розмітку та встановлять дорожні знаки.

Точна дата повноцінного відкриття Подільського мосту наразі ще не визначена, у серпні директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор повідомляв, що міст відкриють наприкінці жовтня.

Наприкінці 2023 року відкрили рух недобудованим мостом, але лише для одного автобуса.


Подільсько-Воскресенський міст є одним з найвідоміших довгобудів Києва. Спорудження почали понад 20 років тому, а терміни завершення переносилися декілька разів. Вартість будівництва наразі перевищує 20 мільярдів гривень.

Офіційно проєкт називають «мостовим переходом», бо це великий комплекс споруд, який включає два мости через Гавань, міст через Дніпро, міст через Десенку, міст через озеро Райдужне, естакади на Трухановому острові та в урочищі Горбачиха, а також чотири багаторівневі транспортні розв’язки.

За планом, через міст пролягатиме Подільсько-Вигурівська лінія метро. Три станції розташовуватимуться на самому мості: «Суднобудівна», «Труханів острів» та «Затока Десенка». 

  • #подільський міст
  • #Подільсько-Воскресенський міст

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader