На вокзалі в Києві відкриють інклюзивне міжбанківське відділення
На вокзалі в Києві відкриють інклюзивне міжбанківське відділення

На вокзалі в Києві відкриють інклюзивне міжбанківське відділення

Укрзалізниця анонсувала відкриття інклюзивного міжбанківського відділення на головному вокзалі Києва. Воно буде мати безперешкодний доступ для людей з інвалідністю та маломобільних громадян.

Для реалізації цього проєкту Укрзалізниця організувала зустріч з представниками провідних банків, таких як Сенс Банк, Ощадбанк, Укрсиббанк та платіжної системи Mastercard. Їх ознайомили з місцем для майбутнього відділення та обговорили технічні вимоги та умови участі в аукціоні на оренду.

Окрім цього Укрзалізниця, спільно з ЛУН Місто, також розробила Мапу безбар’єрності вокзалів України. На ній можна перевірити доступність вокзалів, зокрема, всі елементи безбар’єрності.

За допомогою 3D-моделей пасажири можуть заздалегідь оглянути вхідну групу та колії, щоб обрати найзручніший маршрут. Зараз мапа включає 12 вокзалів у таких містах: Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Суми, Івано-Франківськ, Полтава, Запоріжжя, Ужгород, Рівне та Вінниця.

Укрзалізниця також створить інклюзивний вагон для перевезення пасажирів на колісних кріслах. У вагоні буде чотири купе, кожне з яких розраховане на дві людини на кріслах та їх супроводжуючих.

Купе матимуть спальні дивани з регулюванням кута нахилу, пульт для освітлення, виклику провідника та гучномовний зв’язок.

Вагон буде обладнаний пандусом, адаптованою вбиральнею, кондиціюванням і системою опалення.

  • #банк
  • #Укрзалізниця

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader