Солістка Львівської філармонії Софія Соловій отримала обласну премію Людкевича
Солістка Львівської філармонії Софія Соловій отримала обласну премію Людкевича

Солістка Львівської філармонії Софія Соловій отримала обласну премію Людкевича

Софія Соловій
Софія Соловій

В номінації “Музика” було обрано лауреаткою Софію Соловій, солістку Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика. Її нагородили за виконавську майстерність та створення мистецьких проєктів 2021-2024 років.

“Львівська обласна премія в галузі культури є однією з найпрестижніших в Україні. Дуже важливо, що конкурс на здобуття премії відбувається попри воєнний стан, адже розвиток галузі культури в час війни є особливо важливим. Вітаємо переможців премії в галузі культури! Ваше натхнення, креативність і невтомна праця надихають інших і вносять неоціненний внесок у розвиток мистецтва. Дякуємо журі за злагоджену роботу, за висловлені думки і пропозиції, за професійність і справедливість при обранні переможців», – зазначив заступник голови ЛОВА Іван Собко.

Довідка. 

Софія Соловій — українська оперна співачка. Навчалася у Львівській середній спеціалізованій музичній школі ім. С. Крушельницької на фортепіанному (клас Н. Близнюк) та музикознавчому відділах. Продовжила навчання у Львівській національній музичній академії імені М. В Лисенка за спеціальностями «Cольний спів» та «Музикознавство». В Італії вона вдосконалювала вокальну майстерність спершу в Академії оперного мистецтва в Озімо (Osimo Accademia del Canto Lirico), згодом — на майстер-класах Р. Кабаіванска, В. Маттеуцці, Дж. Джельметті, К. Дездері.

Лауреатка численних міжнародних конкурсів, серед яких Міжнародний конкурс імені Віотті (Верчеллі, Італія), Міжнародний конкурс імені Станіслава Людкевича — Stanislav Liudkevych International Competition (Торонто, Канада), Міжнародний конкурс імені Оттавіо Діїно (Рим, Італія) та ін.

Виступала на сценах оперних театрів Афін, Берґамо, Венеції, Ніцци, Неаполя, Риму, Любляни, Люксембургу. Учасниця численних фестивалів. Гастролювала Швейцарією, Японією, Південною Кореєю, Чилі, ОАЕ.

Ольга МАКСИМ’ЯК

Источник материала
loader