Стала відома доля собаки, яку помітили на вершині 140-метрової піраміди Єгипту
Стала відома доля собаки, яку помітили на вершині 140-метрової піраміди Єгипту

Стала відома доля собаки, яку помітили на вершині 140-метрової піраміди Єгипту

Парапланерист летів над пірамідами Гізи в Єгипті і помітив на вершині однієї з них собаку. Пес знаходився на передостанньому ярусі споруди, гавкав на птахів. Про це пише The Washington Post.

Парапланерист Алекс Ланг зафіксував собаку на вершині піраміди Хеопса в Єгипті, ролик швидко став вірусним, зібравши безліч переглядів та коментарів.

Користувач Alexlang14 опублікував відео спуску 14 жовтня 2024 року. На відео видно панораму єгипетської історичної споруди — піраміди Хефрена, заввишки 136 м та віком близько 4 600 років. Собака заліз туди сам, і так само успішно спустився. А це друга за висотою піраміда Єгипту.

Стала відома доля собаки, яку помітили на вершині 140-метрової піраміди Єгипту - Фото 1

Цього пса впізнав співзасновник Каїрського американського фонду порятунку тварин Ібрагім Ельбендарі. Він розповів, що пес є одним із 8 бездомних собак, які живуть на вершині піраміди Хафри. Його звуть Аполлон, а його вік близько трьох років.

Три роки тому мати цього пса піднялася на піраміду та народила там цуценят. З того часу вона та її потомство зробили піраміду своїм домом.

Фото: Washington Post | Пес Аполлон

За словами Ельбендарі, "найшокуючішою річчю" було побачити, як вони полюють на птахів на вершині піраміди. Вони підкрадаються до ворон і підстрибують у повітря, щоб зловити їх за сотні футів від землі на шорстких каменях.

Він зазначив, що на території комплексу пірамід у Гізі десятки бездомних собак, а по всьому Єгипту їх мільйони. Елбендарі був у захваті, коли побачив відео з Аполлоном на вершині піраміди, яке поширилося по всьому світу.

«Можливо, хтось нарешті прийде і підтримає нас тут, щоб ми могли проводити більше роботи для захисту собак тут, у Єгипті», - сказав чоловік.

Рятувальна організація забезпечує собак їжею, водою та медичною допомогою, а також сприяє їх усиновленню у США. Вона також відловлює, вакцинує і стерилізує або каструє бездомних собак перед тим, як випустити їх на волю, а ось Аполлон досі уникав упіймання.

Источник материала
loader