Фільм «Мирні люди» з перехопленими розмовами російських окупантів вийде онлайн
Фільм «Мирні люди» з перехопленими розмовами російських окупантів вийде онлайн

Фільм «Мирні люди» з перехопленими розмовами російських окупантів вийде онлайн

Документальний фільм Оксани Карпович «Мирні люди» вийде онлайн на Takflix.com 26 жовтня. Стрічка буде доступна на території України з українськими та англійськими субтитрами.

«Мирні люди» — нетрадиційний роудмуві деокупованими та прифронтовими територіями України під перехоплені українськими спецслужбами телефонні розмови російських військових. Фільм простежує, як окупанти проходять від переможного духу спецоперації «за три дні» до відчаю, мародерства, втрати гуманності та вчинення злочинів.

«Хотілося показати світу, що це не «війна Путіна». У ній беруть участь десятки тисяч громадян Росії. Я порушувала питання їхньої відповідальності за те, що відбувається», — говорить Оксана Карпович.

Під час роботи над фільмом Оксана Карпович прослухала 31 годину розмов окупантів. Усі записи є на онлайн-ресурсах українських спецслужб. Стрічка «Мирні люди» також документує наслідки окупації на Київщині, Миколаївщині, Харківщині, Донеччині. 

Міжнародна прем’єра фільму відбулася на Берлінале, де фільм отримав спеціальну відзнаку від екуменічного журі та спеціальну згадку від журі Amnesty International. «Мирні люди» також став фільмом-відкриття Docudays UA в 2024 році. На Краківському кінофестивалі Оксана Карпович отримала «Срібний Ріг» за фільм на соціальну тематику, а стрічка — приз FIPRESCI.

10% з кожного квитка на «Мирні люди» Такфлікс передає фонду «Повернись живим», ще 50% — творцям кіно. 

Оксана Карпович — українсько-канадська режисерка, письменниця та фотографка. Попередній документальний фільм режисерки «Не хвилюйся, двері відчиняться» доступний до перегляду на Takflix.com.

TW: зображення війни, описи насильства

ФІЛЬМ

Источник материала
loader