Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою 2024 року в Європі
Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою 2024 року в Європі

Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою 2024 року в Європі

Цими вихідними у північномакедонському місті Скоп’є відбулася церемонія нагородження Athlete of the Year Awards-2024, на якій українську олімпійську чемпіонку Ярославу Магучіх визнали найкращою легкоатлеткою року в Європі. 

Cпортсменка цього року побила 37-річний рекорд дисципліни, стрибнувши 2.10 метра. До цього Магучіх додала золоту нагороду Олімпійських ігор, чемпіонство Європи та вже третій для себе титул Діамантової ліги. 

«Це був один з найуспішніших років для мене. Звісно, ​​це честь бути тут і отримати нарешті цю нагороду. Це ніби повернення до 2019 року, коли я отримала нагороду «Висхідна зірка», і це підштовхнуло мене продовжувати працювати, продовжувати вчитись, і тепер я нарешті отримала свою нагороду. Безумовно, це особливий момент для мене. Особливо в цей складний для України час. Але я щаслива бути тут, і ця нагорода для всіх моїх людей в Україні. І я сподіваюся, що зараз вона принесе трохи щастя, що я дам ще трохи мотивації для нашого молодого покоління, щоб працювати далі», — сказала Ярослава під час своєї промови на нагородженні.

Разом з українською спортсменкою у трійці фіналісток опинилися дві бігунки — нідерландка Фемке Бол та британка Кілі Годжкінсон.

Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою 2024 року в Європі - Фото 1

Для церемонії Ярослава Магучіх обрала смарагдову сукню від бренду КЕL, що складалася з довгої спідниці А-силуету та корсету, розшитого срібними елементами. До вбрання спортсменка додала підвіску з написом Dnipro — рідного міста атлетки. 

Раніше нагороду найкращого легкоатлета Європи у 2013 році отримав український стрибун у висоту Богдан Бондаренко.


Источник материала
loader