У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу
У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу

У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу

У День української писемності та мови, 27 жовтня, українська громада посадила пагон Тарасової верби у парку Бруно Вебера у швейцарському місті Дітікон.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Швейцарії.

У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу - Фото 1

У диппредставництві зауважили, що міжнародна акція «Тарасова верба» проходить до 210 річниці від дня народження українського письменника та художника Тараса Шевченка. Швейцарія стала шостою країною, де буде зростати така верба.

У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу - Фото 2

«У парку Бруно Вебера зібрались представники української громади та місцевої швейцарської влади, щоб вкорінити символ нашої України, духовну міць народу та любов до рідної землі», – йдеться в дописі.

У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу - Фото 3

Радник посольства Самвел Арустамян відзначив, що верба в українській культурі є традиційним символом туги, скорботи, але й водночас відродження та духовного зв’язку з рідною землею.

У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу - Фото 4

«У поезії Шевченка верба зустрічається як образ, що підкреслює зв'язок людини з природою, рідним краєм та народними традиціями. І сьогодні у нас є можливість продемонструвати українську традицію тут у Швейцарії», – сказав він.

У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу - Фото 5

Посольство подякувало за реалізацію цієї важливої історичної події організаторам, а саме: Ukrainischer Chor PERESPIV (Schweiz), Українському товариству у Швейцарії, UVZO - Ukrainischer Verein Zentral und Ostschweiz, Stadt Dietikon та представникам української громади.

Нагадаємо, напередодні Вербної неділі на центральній площі швейцарського міста Невшатель українська громада згуртувалась у святкуванні приходу весни.

Фото: Посольство України у Швейцарії / Фейсбук



Источник материала
loader