Український ресторатор Дмитро Запорожець у жовтні закриводин із культових ресторанів, що належав групі компаній First Line Group, «Життя чудових людей». Як з’ясували журналісти видання Forbes, заклад готували до ліквідації ще з 2023 року, а на його місці має запрацювати новий проєкт.
Як ресторатор повідомив виданню, «Життя чудових людей» (ЖЧЛ) відпрацював своє. На його місці планують відкрити інший заклад, дизайн якого створили фахівці архітектурного бюро YOD Group. Він матиме 42 посадкових місця та розташовуватиметься на площі у 206 квадратів. Відомо також, що вранішня концепція відрізнятиметься від вечірньої. Запустити новий заклад збираються наприкінці зими або на початку весни наступного 2025 року, проте більше подробиць підприємець не надав. Відомо лиш, що розробка концепту та ремонт приміщення коштують йому десятки тисяч доларів.
Читайте також: Яких помилок найчастіше припускаються ресторатори-початківці – експерти
First Line Group Запорожця перед початком повномасштабного вторгнення налічувала 14 закладів, з яких нині працюють усього шість (чотири з них – ресторани). Відомо, що компанія призупинила роботу майже всіх проєктів у Харкові. Наразі в місті працюють Cafe 1654, яке відновили після обстрілів, та Hotel 19. У Києві можна завітати в ресторани «Улюблений дядя», «Італійська редакція» та Electron Corp, а також відвідати івент-простір.
Одним із гучних закриттів First Line Group у столиці можна назвати припинення роботи 044 Cafe, що розташовувалося на вул. Велика Васильківська. Заклад востаннє приймав гостей у серпні, але його історія на цьому не закінчується – міське кафе релокують. Його площа збільшиться з 1 тис. до 1,5 тис. квадратів, а формат залишать незмінним, він включатиме власну пекарню і кондитерську.
За оцінками засновниці компанії «Ресторанний консалтинг» Ольги Насонової, інвестиції у відкриття оновленого 044 Cafe можуть сягати $1 тис. за квадрат, а закладу, який замінить ЖЧЛ, – $1,5 тис./кв. м.
У Харкові First Line Group планує відкрити новий ресторан на місці «Італійської редакції #2». В основі меню залишиться піца, але вона не буде схожою на інші.
First Line Group працює на українському ринку з 2003 року та спеціалізується на відкриття ресторанів та готелів, більшість із них розташовується на історичних лініях Києва та Харкова. Усі заклади групи вирізняє унікальний інтер’єр та винятковий сервіс, їх позиціюють їх як візитівки України.
- Нагадаємо раніше ми переповідали, як мобілізація впливає на ситуацію з кадрами в ресторанному бізнесі.