У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям
У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям

У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям

В українському кафе «Краяни» в Токіо пройшов передріздвяний майстер-клас з пізнання української культури та традицій, учасники якого  виготовляли дідуха.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Громада українців в Японії НПО «Краяни», яка організувала захід за підтримки Nippon Foundation.

У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям - Фото 1

Дідух – це традиційна українська різдвяна прикраса й оберіг, що символізує культ роду, вшановування померлих пращурів та забезпечення багатого врожаю на наступний рік.

У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям - Фото 2

Під час майстер-класу учасники дізналися багато цікавого про традиції виготовлення дідуха від майстрині пані Ольги та мали змогу зробити свій власний оберіг, прикрашений сухоцвітами.

У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям - Фото 3

У НПО «Краяни» зауважили, що процес виготовлення дідуха – це справжня магія, яка захопила кожного учасника. Адже під час виготовлення дідуха важлива концентрація та позитивні думки. Для більшості учасників виготовлення цього оберегу було першим досвідом.

У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям - Фото 4

«Створений власноруч дідух буде наповнювати домівки теплом та нагадувати нам про нашу Україну, наших пращурів, наше коріння, хто ми такі і чому так важливо зберігати свої традиції та передавати їх з любов‘ю нашим дітям», – наголосили в організації.

Нагадаємо, у липні у токійському парку Йойоги з метою допомогти Україні в умовах російського вторгнення відбувся перший Український фестиваль.

Фото: Українці в Японії «Краяни» / Фейсбук



Источник материала
loader