До чого слова, коли на небі зірки, а на столі запалені свічки та найсмачніші у світі десерти? Погодьтеся, що романтична вечеря в День Святого Валентина — мабуть, один з найвитонченіших і незабутніх способів освідчення в коханні.
Обираємо варіанти від екоактивістки та засновниці компанії Glossary Organic Products і екофонду Glossary Foundation Анастасії Цибуляк.
«День Святого Валентина — чудова нагода висловити любов не лише до своєї другої половинки, а й до всіх, хто нам дорогий. Це привід зателефонувати батькам, бабусям, дідусям, братам, сестрам, близьким друзям і, звісно, не забути подякувати нашій планеті. У цей день хочеться підняти настрій чимось смачненьким і солоденьким. Бажаю вам смачного та незабутнього Дня Святого Валентина. Готуємо разом!», — пропонує Анастасія.
Смачні десерти до 14 лютого, які зможе приготувати кожен
Фінікові сердечка в шоколаді
Зважаючи на обмежений час через особливі обставини, пропоную простий лайфхак: приготувати фінікові сердечка в органічному шоколаді. Можна використовувати молочний або чорний шоколад; у моєму випадку — чорний без цукру. Це неймовірно смачно, красиво, швидко й оригінально. Вам знадобиться усього лише два інгредієнти: якісний, смачний шоколад та сушені фініки.
Готуємо найромантичніший десерт до 14 лютого:
Спочатку дістаньте кісточки з фініків та розкрийте їх так, щоб візуально кожен фінік нагадував серце — як на відео.
Розтопіть шоколад на водяній бані.
Візьміть дерев’яну шпажку та використайте її для того, щоб занурити фінік у шоколад.
Підійміть його та почекайте трішки, щоб зайвий шоколад стік.
Викладіть готовий фінік на пергаментний папір.
Якщо є бажання — можна використати органічну присипку або ж залишити їх такими, як є. Готово!
Горішки зі згущеним молоком
Тісто:
200 г вершкового масла (жирністю 82%)
100 г яєць (2 шт.)
110 г цукрової пудри
ванільний цукор
340 г борошна
30 г мигдалевого борошна
Карамельно-вершковий крем:
250 г вершкового масла (жирністю 82%, кімнатної температури)
250 г вареного згущеного молока
Приготуємо горішки:
- Збиваємо за допомогою вінчика вершкове масло, воно має бути кімнатної температури.
- Додаємо цукрову пудру та ванільний цукор. Перемішуємо.
- Додаємо яйця кімнатної температури. Знову перемішуємо. На цьому етапі можуть з’явитися грудочки, це може бути через те, що ви використали холодні яйця. Як тільки ми додамо борошно — текстура стане однорідною.
- Додаємо борошно та сіль, замішуємо тісто за допомогою силіконової лопатки.
- Довго вимішувати не потрібно, борошно має зволожитись.
- Обгортаємо тісто харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години.
- Дістаємо тісто з холодильника та формуємо кульки.для горішниці потрібні кульки вагою по 8-9 г Якщо у вас інша горішниця, треба буде тестувати, можливо, вагу кульки потрібно буде збільшити.
- Розігріваємо горішницю та закладаємо у форми кульки з тіста та випікаємо 2-3 хв.
- Дістаємо половинки горішків з форми.
- За допомогою сита робимо край горішка красивим та гладеньким.
Приготуємо начинку:
- Змішуємо вершкове масло кімнатної температури з вареним згущеним молоком та збиваємо міксером. Начинка має тримати форму.
- Перекладаємо начинку в кондитерський мішок.
- Наповнюємо половинки начинкою, в одну додаємо обсмажений волоський горіх та збираємо горішки.
- Перед тим, як ласувати горішками, поставте їх в холодильник, мінімум на одну годину.