Смачні десерти до 14 лютого, які зможе приготувати кожен
Смачні десерти до 14 лютого, які зможе приготувати кожен

Смачні десерти до 14 лютого, які зможе приготувати кожен

До чого слова, коли на небі зірки, а на столі запалені свічки та найсмачніші у світі десерти? Погодьтеся, що романтична вечеря в День Святого Валентина — мабуть, один з найвитонченіших і незабутніх способів освідчення в коханні.

Обираємо варіанти від екоактивістки та засновниці компанії Glossary Organic Products і екофонду Glossary Foundation Анастасії Цибуляк.

«День Святого Валентина — чудова нагода висловити любов не лише до своєї другої половинки, а й до всіх, хто нам дорогий. Це привід зателефонувати батькам, бабусям, дідусям, братам, сестрам, близьким друзям і, звісно, не забути подякувати нашій планеті. У цей день хочеться підняти настрій чимось смачненьким і солоденьким. Бажаю вам смачного та незабутнього Дня Святого Валентина. Готуємо разом!», — пропонує Анастасія.

Смачні десерти до 14 лютого, які зможе приготувати кожен

Фінікові сердечка в шоколаді

Зважаючи на обмежений час через особливі обставини, пропоную простий лайфхак: приготувати фінікові сердечка в органічному шоколаді. Можна використовувати молочний або чорний шоколад; у моєму випадку — чорний без цукру. Це неймовірно смачно, красиво, швидко й оригінально. Вам знадобиться усього лише два інгредієнти: якісний, смачний шоколад та сушені фініки.

Готуємо найромантичніший десерт до 14 лютого:

Спочатку дістаньте кісточки з фініків та розкрийте їх так, щоб візуально кожен фінік нагадував серце — як на відео.

Розтопіть шоколад на водяній бані. 

Візьміть дерев’яну шпажку та використайте її для того, щоб занурити фінік у шоколад.

Підійміть його та почекайте трішки, щоб зайвий шоколад стік.

Викладіть готовий фінік на пергаментний папір.

Якщо є бажання — можна використати органічну присипку або ж залишити їх такими, як є. Готово!

Горішки зі згущеним молоком

Тісто:

200 г вершкового масла (жирністю 82%)

100 г яєць (2 шт.)

110 г цукрової пудри

ванільний цукор 

340 г борошна 

30 г мигдалевого борошна

Карамельно-вершковий крем:

250 г вершкового масла (жирністю 82%, кімнатної температури)

250 г вареного згущеного молока 

Приготуємо горішки:

  • Збиваємо за допомогою вінчика вершкове масло, воно має бути кімнатної температури. 
  • Додаємо цукрову пудру та ванільний цукор. Перемішуємо.
  • Додаємо яйця кімнатної температури. Знову перемішуємо. На цьому етапі можуть з’явитися грудочки, це може бути через те, що ви використали холодні яйця. Як тільки ми додамо борошно — текстура стане однорідною.
  • Додаємо борошно та сіль, замішуємо тісто за допомогою силіконової лопатки. 
  • Довго вимішувати не потрібно, борошно має зволожитись. 
  • Обгортаємо тісто харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години.
  • Дістаємо тісто з холодильника та формуємо кульки.для горішниці потрібні кульки вагою по 8-9 г Якщо у вас інша горішниця, треба буде тестувати, можливо, вагу кульки потрібно буде збільшити.
  • Розігріваємо горішницю та закладаємо у форми кульки з тіста та випікаємо 2-3 хв. 
  • Дістаємо половинки горішків з форми.
  • За допомогою сита робимо край горішка красивим та гладеньким.

Приготуємо начинку:

  • Змішуємо вершкове масло кімнатної температури з вареним згущеним молоком та збиваємо міксером. Начинка має тримати форму. 
  • Перекладаємо начинку в кондитерський мішок.
  • Наповнюємо половинки начинкою, в одну додаємо обсмажений волоський горіх та збираємо горішки. 
  • Перед тим, як ласувати горішками, поставте їх в холодильник, мінімум на одну годину.

Источник материала
loader