Пісне меню: готуємо фруктову галету без масла та яєць
Пісне меню: готуємо фруктову галету без масла та яєць

Пісне меню: готуємо фруктову галету без масла та яєць

Хрустка галета — не просто модний десерт, але при цьому й дуже смачний. Фруктові галети люблять і діти, і дорослі. Більшість рецептів галет передбачає використання олії та яєць. Однак, сьогодні ми приготуємо смачну пісну галету без тваринних продуктів. Це розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення або джем.

Інгредієнти для великої галети (38‒40 см)

Щоб приготувати заварне тісто, потрібно:

320 г борошна (також можна експериментувати з різним борошном);

100 мл води (дуже гарячої);

100 мл олії;

1 ч. л. порошку для випічки;

сіль.

Готуємо галету:

  • Змішати олію з майже киплячою водою. Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто. Воно буде м’яким та еластичним. Дати йому постояти хвилин 30 при кімнатній температурі. В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.
  • Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки. Посипати панірувальними сухарями або манкою. Викласти на середину будь-які ягоди-фрукти. Відступати від краю десь на 5 см. Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.
  • Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою. Посипати галету зверху цукром, фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.
  • Випікати при 210°C 50‒60 хвилин, або поки галета не зарум’яниться.

Источник материала
loader