/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F882d523c484cd8d677f75cbc7983d795.jpg)
Пісне меню: готуємо фруктову галету без масла та яєць
Хрустка галета — не просто модний десерт, але при цьому й дуже смачний. Фруктові галети люблять і діти, і дорослі. Більшість рецептів галет передбачає використання олії та яєць. Однак, сьогодні ми приготуємо смачну пісну галету без тваринних продуктів. Це розсипчаста легка фруктова галета, яку можна приготувати з будь-яких фруктів у будь-якому стані: свіжі, заморожені, варення або джем.
Інгредієнти для великої галети (38‒40 см)
Щоб приготувати заварне тісто, потрібно:
320 г борошна (також можна експериментувати з різним борошном);
100 мл води (дуже гарячої);
100 мл олії;
1 ч. л. порошку для випічки;
сіль.
Готуємо галету:
- Змішати олію з майже киплячою водою. Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто. Воно буде м’яким та еластичним. Дати йому постояти хвилин 30 при кімнатній температурі. В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.
- Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки. Посипати панірувальними сухарями або манкою. Викласти на середину будь-які ягоди-фрукти. Відступати від краю десь на 5 см. Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.
- Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою. Посипати галету зверху цукром, фруктову начинку — горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.
- Випікати при 210°C 50‒60 хвилин, або поки галета не зарум’яниться.
