Соус песто із соняшниковим насінням: покроковий рецепт
Соус песто із соняшниковим насінням: покроковий рецепт

Соус песто із соняшниковим насінням: покроковий рецепт

Всілякі соуси залишаються необхідним і важливим елементом основної страви. Кожен кухар зі стажем обов`язково прикрасить і доповнить свій шедевр якимось неймовірним, з яскравими смаковими нотками соусом, який повністю розкриє і поліпшить смак, припустимо, м`яса. Французька кухня налічує понад тисячу різноманітних соусів. До м`яса, до риби, до овочів і пасти  — до будь-якої страви можна без проблем підібрати саме той соус, який буде її ідеально доповнювати та підкреслить смакові якості. Обов`язково використовуйте рецепти таких соусів, які можна без особливих проблем приготувати вдома,  — як, наприклад, італійський песто. Це просте рішення допоможе урізноманітнити щоденне меню та здивувати близьких.

песто простой рецепт

Сьогодні ми приготуємо соус песто без звичного класичного компонента — кедрових горішків. Замість горіхів ми візьмемо дешевший і при цьому не менш смачний аналог — насіння соняшнику.

Соус песто з насінням соняшнику

Інгредієнти для песто:

1 зубчик часнику

80 г свіжого листя базиліку

50 г сиру пармезану

120 мл оливкової олії

50 г очищеного насіння соняшнику

сіль на смак

чорний мелений перець на смак

песто простий рецепт

Готуємо соус песто:

Часник і пармезан натріть на дрібній тертці.

Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Відправте туди насіння, посоліть і підсмажуйте до золотистого кольору близько двох хвилин. Зніміть його з вогню і відставте вбік остигати.

За допомогою занурювального блендера змішайте базилік з оливковою олією. Додайте до отриманої маси часник, пармезан і смажене насіння.

Продовжуйте збивати доти, доки маса не стане однорідною. Посоліть, поперчіть на смак і знову гарненько перемішайте.


Источник материала
loader