/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fc889fedf8c95f22cf2306e0b3d411c1f.jpg)
Соус песто із соняшниковим насінням: покроковий рецепт
Всілякі соуси залишаються необхідним і важливим елементом основної страви. Кожен кухар зі стажем обов`язково прикрасить і доповнить свій шедевр якимось неймовірним, з яскравими смаковими нотками соусом, який повністю розкриє і поліпшить смак, припустимо, м`яса. Французька кухня налічує понад тисячу різноманітних соусів. До м`яса, до риби, до овочів і пасти — до будь-якої страви можна без проблем підібрати саме той соус, який буде її ідеально доповнювати та підкреслить смакові якості. Обов`язково використовуйте рецепти таких соусів, які можна без особливих проблем приготувати вдома, — як, наприклад, італійський песто. Це просте рішення допоможе урізноманітнити щоденне меню та здивувати близьких.
Сьогодні ми приготуємо соус песто без звичного класичного компонента — кедрових горішків. Замість горіхів ми візьмемо дешевший і при цьому не менш смачний аналог — насіння соняшнику.
Соус песто з насінням соняшнику
Інгредієнти для песто:
1 зубчик часнику
80 г свіжого листя базиліку
50 г сиру пармезану
120 мл оливкової олії
50 г очищеного насіння соняшнику
сіль на смак
чорний мелений перець на смак
Готуємо соус песто:
Часник і пармезан натріть на дрібній тертці.
Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Відправте туди насіння, посоліть і підсмажуйте до золотистого кольору близько двох хвилин. Зніміть його з вогню і відставте вбік остигати.
За допомогою занурювального блендера змішайте базилік з оливковою олією. Додайте до отриманої маси часник, пармезан і смажене насіння.
Продовжуйте збивати доти, доки маса не стане однорідною. Посоліть, поперчіть на смак і знову гарненько перемішайте.
