Найсмачніша сирна паска за рецептом Тіни Кароль
Найсмачніша сирна паска за рецептом Тіни Кароль

Найсмачніша сирна паска за рецептом Тіни Кароль

Які великодні страви обов’язково мають увійти в меню на святковий обід? Звісно, для всіх українців серед улюблених рецептів традиційної кухні — паска. 

Саме ця великодня страва — незмінна зірка великоднього бенкету. І якщо рецепти традиційної паски, важливим інгредієнтом для випікання якої є дріжджі, вам здаються поки що складними, зверніть увагу на простіші — проте не менш смачні — версії.

Наприклад, Тіни Кароль є неймовірно смачний і простий рецепт сирної паски, який їй дістався від мами. Як зізнається артистка, вона вважає її своїм справжнім шедевром. Готує Тіна паску за традиційним рецептом, але з додаванням горіхів і сухофруктів.

Готуємо сирну паску

Інгредієнти:

1 кг сиру

1 склянка вершків 10% жирності;

5 яєць;

2 склянки цукру;

1 пачка вершкового масла;

по 100 г родзинок (краще світлих), волоських горіхів, цукатів; 

1 пакетик ванільного цукру;

цедра 1 лимона. 

Покроковий рецепт приготування сирної паски

  • Відокремте жовтки від білків і збийте, додайте вершки та доведіть до кипіння в каструлі з товстим дном, постійно помішуючи. 

  • Поки маса остигає, обсмажте горіхи на сухій сковороді, а родзинки вимийте та просушіть. Натріть цедру одного лимона. 

  • У масу, що охолола, покладіть сир, вершкове масло і ретельно розітріть. 

  • Потім додайте родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру та ванільний цукор і добре перемішайте.

  • Суміш викладається у форму для паски на два шари вологої марлі та ставиться в холодильник під гніт на 12 годин. 
  • Готову паску можна прикрасити цукатами, глазур`ю, посипками.


Источник материала
loader