/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fbc07bfe290f29594b9bf58cffdd67c97.jpg)
Зелений песто з овечим сиром і пармезаном за 20 хвилин
Сьогодні ми приготуємо класичний песто, який набагато смачніший за готовий із супермаркету. Зелений песто вважається класичним. Цей універсальний соус чудово підійде до всіх видів пасти, мінестроне або ризотто. Зелений песто краще за інших підкреслить смак капрезе — класичної італійської закуски з моцарели та томатів. Крім того, багато хто додає песто в меню сніданків, щоб надати їм небанального смаку.
Готовий соус можна зберігати в герметично закритій місткості до п`яти днів у холодильнику, або до 1 місяця в морозилці.
Рецепт песто за 20 хвилин
Інгредієнти для песто:
Базилік — 60 г
Насіння пінії або кедрові горішки — 3 ст. ложки
Тертий овечий сир — 2 ст. ложки
Часник — 2 зубчики
Тертий пармезан — 3 ст. ложки
Оливкова олія — 100 мл
Сіль — до смаку
Спосіб приготування песто:
- Базилік вимити й обсушити. Сир натерти на тертці. Часник очистити та дрібно порізати. Кедрові горішки можна обсмажити на сковороді без олії, але можна залишити, як є.
- У блендері або за допомогою мармурової ступки подрібніть кедрові горішки (або насіння пінії), часник, сир.
- Додайте сіль і поступово розбавляйте отриману масу оливковою олією холодного віджиму до консистенції сметани.
- Соус можна розтирати товкачиком або ложкою в мисці чи подрібнити за допомогою блендера або кухонного процесора.
Для того, щоб спробувати трохи інші, не менш цікаві відтінки соусу песто, замість базиліка можна взяти: 2 частини кінзи та 1 частину петрушки; 2 частини шпинату та 1 частину базиліку.
