Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia
Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia

Раніше мені вже доводилося побувати на Закарпатті: вперше — лише на кілька годин у Мукачеві в очікуванні довготривалої подорожі, а вдруге — уже цієї зими під час омріяного лижного відпочинку. Звісно, кожен з цих моментів дав хоча б на мить доторкнутися до атмосфери місцини, та справжнього знайомства між нами так і не сталося. Ми із Закарпаттям залишалися радше випадковими попутниками — перетнулися на мить, усміхнулися одне одному — і знову розійшлися в різні боки. Тож коли випала можливість відправитися в мандрівку разом із брендом diadia, я зрозуміла: настав час не просто зустрітися з краєм, а дати собі шанс у нього закохатися.

Три дні промайнули у шаленому темпі: поїздка в потязі, уже тоді наповненому особливо приємними дрібничками; сніданок у першому на Закарпатті McDonald’s; готель з, певно, найдивовижнішим краєвидом, який мені доводилося бачити в житті; підйом до озера Синевир; камерна вечеря біля вогнища і найцікавіше — екскурсія сакральним для бренду місцем — виробництвом diadia в Іршаві. Емоцій та спогадів — море, так що досі, за кілька днів після подорожі, складно структурувати все в голові. Утім далі поділюся найбільш пам’ятними моментами престуру, які я точно згадуватиму навіть через місяці. 

Комфорт у всьому

Уже з самого початку подорожі бренд подбав про те, аби ми почувалися максимально затишно. У кожному купе «Укрзалізниці» на нас чекали дрібнички, які зробили дорогу особливою: постіль із логотипом diadia, корисні снеки від Green Chef, журнали із судоку та гра UNO, щоб  перезавантажитися та дати собі відпочити. 

В Ужгороді нас зустріла команда на новеньких Toyota — саме на цих авто ми вирушили знайомитися з краєм ближче. Гірські серпантини, лісові тунелі й маленькі села, які проминаєш за лічені хвилини, — з вікна машини Закарпаття відкривалося в усій красі. 

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 1

Фінальною точкою маршруту став Apartel Shayan — курортний комплекс, захований серед кремезних гір, оброслих густими лісами. Місцевість, у якій він розташований, здавна славиться своєю красою, цілющими водами Шаянського родовища, свіжим повітрям і спокоєм. Сам Apartel Shayan є частиною мережі Apartel Resorts, до якої також входять готелі в Ужгороді та Східниці, — усі об`єднані винятковим сервісом, увагою до деталей і гармонійним поєднанням із природою.

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 2

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 3

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 4

Здавалося б, що може бути ще краще? Утім варто було лише відчинити двері свого будиночка, як на нас чекали ще кілька приємних сюрпризів: косметичні набори Crumb, SPF-креми від Instytutum, запашний аромадифузор і щедрі солодощі від самого комплексу.

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 5

Вечеря з мальовничим краєвидом і непередбачувана погода Закарпаття

Перший день ми планували завершити на розкішній вечері-знайомстві біля басейну, з якого відкривався мальовничий краєвид на гору Шаян. Організатори й тут подбали про кожну деталь: довгий стіл, оздоблений невагомою скатертиною, букетами квітів і свічками, розмістили просто неба — поруч вода, довкола зелені схили, а в повітрі особливий подих природи. Однак інколи навіть найпродуманіші сценарії можуть закінчитися не за планом. 

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 6

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 7

Далі примітка: ніколи не вірте передбаченням погоди на Закарпатті! Усього за кілька хвилин тут можуть змінитися усі чотири пори року. Так сталося і з нами. Сонце, яке зустріло по приїзді, поступилося місцем дощу, блискавці, а згодом і граду. Видовище захопливе, чесно кажучи. 

І хоч через погоду довелося перенести вечерю до ресторану, це не позбавило нас магії моменту. Теплі розмови, смачна їжа та нові знайомства стали ідеальним завершенням насиченого подіями та емоціями дня.  

Підйом на Синевир і камерні посиденьки біля вогнища

Другий день престуру повністю присвятили мандрівці до Синевиру. Раніше у мене вже була можливість побувати на кількох гірських озерах, але в голові все ще стояв умовний пункт щодо найбільшої водойми Карпат, до якого надзвичайно хотілося додати позначку «Відвідала». 

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 8

Для тих, хто плануватиме завітати на Синевир, одразу зазначу: автівками до самого озера не під’їхати, тож доведеться близько 30 хвилин підійматися вгору пішки. Ми були до цього готовими, тому запаслися дощовиками та снеками, взули зручні кросівки й вирушили у короткий хайкінг. Завдяки асфальтованій дорозі та лісу довкола прогулянка виявилася мегакомфортною. 

Озеро зустріло нас легким туманом, через який все ще проглядалися захопливі пейзажі, що створювали особливу атмосферу спокою й умиротворення. Наша група, як справжні туристи, зробила сотні фото та не втрималася від покупки місцевих сувенірів — чаю, солодких сиропів із шишок та інших дрібничок. 

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 9

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 10

Після повернення до готелю для нас влаштували камерну вечерю біля вогнища. Особливо запам’яталися кілька моментів: смачнючий гострий бограч, теплі дружні розмови на галявині з пледами та смаження зефіру — активність, яка завжди була в моєму Bucket List.

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 11

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 12

Виробництво в Іршаві та експедиція виноградниками

На черзі третій насичений день. Почався він доволі активно — із заняття стретчингом просто неба на тій же локації з басейном, про яку йшлося за пункт до цього. Тренерка зі студії пілатесу Counterology провела для нас годинне заняття, на якому ми сповна відчули своє тіло та потурбувалися про нього після попередніх днів з поїздками та прогулянками. 

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 13

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 14

Наступним пунктом маршруту стало виробництво diadia в Іршаві — найсакральніше місце для бренду, яке зберегло його довгу історію. Мені та іншим учасникам туру вдалося заглянути за лаштунки кількох важливих процесів майстрування колекцій: продумування ідей, конструювання, шиття та перевірки якості. По секрету: ми навіть тихцем підглянули, які айтеми потраплять до нових лінійок, тож чекайте та слідкуйте — як завжди, буде надзвичайно стильно. 

Ну і наостанок — закінчення подорожі в ресторані Chizay Мала Гора, розташованому серед виноградників. Ще одна місцина, яку я радитиму кожному, хто відправлятиметься в подорож Закарпаттям. На екскурсії ми змогли зануритися в гастрономічну культуру регіону, продегустувавши знамените вино Шато Чизай та покуштувавши місцеві делікатеси, а також зробити незабутні світлини посеред винограду. 

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 15

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 16

Закохатися у Закарпаття: як пройшов другий престур diadia - Фото 17

Тепер головне питання: чи вдалося все ж закохатися у Закарпаття після такого, здавалося б, короткого часу? Моя відповідь: однозначно так. За ці три дні край відкрився для нас у різних проявах — як мальовнича місцина, оточена могутніми горами, наповнена купою гастрономічних шедеврів і представлена надзвичайно талановитими людьми й брендами, що поширюють любов до рідної землі на всю країну. 


Источник материала
loader