Готуємо модний японський десерт моті за 20 хвилин
Готуємо модний японський десерт моті за 20 хвилин

Готуємо модний японський десерт моті за 20 хвилин

В Японії десерт моті (або мочі) традиційно їдять на Новий рік і в особливі свята. У цій країні десерт символізує удачу і довголіття. Однак, разом зі зростанням популярності суші, рамена та інших японських страв, він став відомим і за межами Японії завдяки поєднанню унікального смаку і незвичайної текстури, високої культурної привабливості та неперевершеному TikTok-ефекту.

У класичному виконанні начинку моті готують із використанням червоної квасолі (анко), кунжуту або матчі, а сьогодні варіації розширилися до морозива, шоколаду, манго, полуниці. Через ягідні та фруктові начинки моті часто сприймається як менш калорійна альтернатива традиційним солодощам, що недалеко від істини.

Як приготувати моті з рисового борошна в домашніх умовах

Ексклюзивно для ELLE.UA food-блогерка та кондитерка Вікторія Хіль ділиться простим рецептом приготування моті, на який вам знадобиться усього лише 20 хвилин.

Моті — це японський вид тіста, виготовленого з клейкого рису. Особливість цього рису в тому, що при довгому товченні він набуває солодкого смаку. Тісто легко приготувати у домашніх умовах. З використанням моті готують багато страв. Сьогодні я хочу вам розповісти свій рецепт цього найніжнішого десерту.

Кухня: Японська

Час приготування: 20-30 хв

Порцій: 12 шт.

Для приготування моті в домашніх умовах нам знадобиться:

Вода 220 г

Цукор 100 г

Рисове клейке борошно 100 г

Кукурудзяний крохмаль для посипання та розкочування тіста.

Важливо використовувати саме клейке спеціальне борошно, інакше десерт може не вийти.

Для начинки для моті нам знадобляться:

Вершковий сир 50 г

Вершки жирність 33-35% 50 г

Будь-який фрукт або ягоди

Що потрібно для моті

Приготування начинки для моті:

  • Отже, почнемо приготування з начинки. Збиваємо холодні вершки разом із холодним вершковим сиром до стійких піків, перекладаємо в кондитерський мішок і поки що відкладаємо убік.
  • Якщо ви використовуватимете ягоди, вибирайте дрібні, якщо це фрукт, то ріжемо його на невеликі квадратики.

Приготування тіста для моті:

  • У чаші змішати цукор, борошно та воду, затягнути верх харчовою плівкою і поставити в мікрохвильову піч (з потужністю не менше 800) на 2 хвилини, дістати, перемішати та прибрати ще приблизно на хвилину. Тісто має бути без води й за консистенцією дуже липке.
  • На притрушену крохмалем поверхню виливаємо наше тісто. Руки та тісто потрібно добре обмазати крохмалем. Обережно: тісто дуже гаряче!
  • Працювати з ним потрібно дуже швидко. Поки тісто тепле, воно добре запечатуватиметься, тому начинка у вас має бути приготовлена заздалегідь!
  • Розтягуємо тісто руками або акуратно розкачуємо качалкою в тонкий пласт (приблизно 2-3 мм) і вирізаємо кружальця діаметром 9-10 см.
  • Видавлюємо заздалегідь приготовлений крем, зверху кладемо наш фрукт і акуратно запечатуємо по колу. Так повторюємо дії до того моменту, доки у нас не залишиться тіста.
  • Далі через дрібне сито притрушуємо наші моті крохмалем та прибираємо в холодильник хвилин на 30-40. Тепер заваріть чашку чаю та насолоджуйтесь цим незвичайним десертом. Смачного!

Источник материала
loader