/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fe23176a7767ae6ed925b71d6c8f68116.jpg)
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Смузі — одна з найпопулярніших і найкорисніших літніх страв. Їх люблять дівчата, які стежать за фігурою: смузі — джерела клітковини, які чудово насичують. Фруктові та ягідні смузі можна пити на сніданок, а також використовувати як перекус. Якщо додати в готовий смузі кілька кубиків льоду, він перетворюється на прохолодний напій, що чудово освіжає влітку і згодиться як інструмент для саморегуляції організму у спеку.
Ось п`ять простих покрокових рецептів літніх смузі, які легко приготувати.
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Смузі з полуницею та лохиною
Інгредієнти для фруктового смузі:
1 склянка будь-якого рослинного або звичайного молока;
½ склянки грецького йогурту без добавок;
1 склянка свіжої полуниці;
½ склянки лохини;
½ банана;
1 столова ложка меду;
½ чайної ложки ванільного екстракту або ваніліну.
Готуємо смузі: покроковий рецепт
Фрукти вимити, очистити від листя і шкірки та нарізати великими шматками.
Усі продукти відправити в спеціальну чашу для блендера, добре перемішати та збити. Можна ненадовго поставити в холодильник, щоб остудити.
Перед подачею прикрасити готовий смузі свіжими ягодами, подрібненими горіхами кеш`ю і листям свіжої м`яти.
Смузі з черешнею та протеїном
Інгредієнти:
250 мл мигдалевого молока
250 г черешні без кісточок
1 манго без кісточки
1 ст. л. насіння льону
1 ч. л. насіння чіа
2 ст. л. протеїнового порошку
дрібка ваніліну
Приготування:
Молоко, манго і черешня мають бути охолодженими. Змішайте їх у блендері до отримання однорідної консистенції. Мигдальне молоко можна замінити звичайним, соєвим або кокосовим, а замість манго додати полуницю, ананас або банан. Смачного!
Кавуново-апельсиновий смузі
Відсвіжний і дуже соковитий коктейль подарує вам таку бажану в ці спекотні дні свіжість. А також підзарядить дозою вітаміну С і антиоксидантів.
Інгредієнти:
2,5 склянки нарізаного кавуна без кісточок
1 склянка дрібного льоду
1/2 склянки апельсинового соку
трохи цедри апельсина
Готуємо смузі:
Нарізаємо кавун на невеликі шматочки та позбавляємося кісточок.
Завантажуємо їх у блендер, додаємо апельсиновий сік, цедру і лід. Усе змішуємо.
Можна додати трохи меду, щоб зробити напій солодшим.
Класичний смузі з бананом і полуницею
Інгредієнти для полуничного смузі:
1 склянка будь-якого рослинного або звичайного молока;
½ склянки грецького йогурту без добавок;
2 склянки свіжої полуниці;
½ банана;
1 столова ложка меду;
½ чайної ложки ванільного екстракту або ваніліну.
Готуємо смузі з полуницею:
Усі продукти засипати в чашу для блендера, добре перемішати між собою і збити. Прикрасити листям свіжої м`яти.
Лайфхак: доповнивши полуничний смузі подрібненими вівсяними пластівцями, ви отримаєте ситний сніданок, який сподобається і дорослим, і дітям.
Тропічний смузі з манго
Інгредієнти:
1 стиглий манго (очищений і нарізаний)
1 банан
1 склянка кокосового молока
Лід за бажанням
Готуємо смузі:
Очистіть манго і банан, наріжте шматочками.
Помістіть фрукти та кокосове молоко в блендер.
Додайте лід, якщо хочете більш охолоджений напій.
Збийте до однорідності та подавайте.
