У Батумі для українських дітей провели майстерклас з ліплення вареників
У Батумі для українських дітей провели майстерклас з ліплення вареників

У Батумі для українських дітей провели майстерклас з ліплення вареників

У грузинському місті Батумі відбувся смачний кулінарний захід – «Операція Вареник», у межах якого діти української громади разом із батьками та бабусями ліпили вареники в ресторані «Аджика».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Грузії.

Наймолодші учасники кулінарного фронту підійшли до справи з ентузіазмом і повною відповідальністю: кожен вареник був унікальним, а процес – сповнений радості, гумору й любові. Хтось створював півмісяці, хтось метеорити, але всі вареники були зроблені з душею.

Після ліплення вареники вирушили до великої каструлі, а діти – до сервірування столу. Згодом за спільною вечерею пригощали і дорослих, і друзів, і кухарів, і гостей закладу. Атмосфера була по-справжньому родинною – зі сміхом, теплом і ароматами дому.

Читайте також: У грузинськомуБатумівідкрилиУкраїнськийдім

У посольстві наголошують, що це була не просто кулінарна акція. Це – культурна дипломатія, спосіб ділитися українською традицією, памʼяттю й любовʼю навіть за тисячі кілометрів від Батьківщини.

Нагадаємо, у Літньому театрі просто неба в центрі Батумі відбувся яскравий культурний захід – Чорноморський фестиваль творчості «Діалог культур», який об’єднав дітей з України та Грузії у святі музики, танцю та взаєморозуміння.

Фото: скриншот з відео



Источник материала
loader