/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F7a0a7a0669ec79577ba67f814b805046.jpg)
3 модні алкогольні коктейлі від знаменитих міксологів із Лондона, Лос-Анджелеса та Нью-Йорка
Смачні алкогольні коктейлі — класика будь-якої вечірки. А все тому, що вони, як правило, дуже смачні, подаються в естетичних келихах і відразу налаштовують на атмосферу свята життя.
Ми зібрали три рецепти модних алкогольних літніх коктейлів 2025 року від відомих міксологів і бар-гуру зі США та Європи. Ці напої сьогодні найчастіше замовляє модна публіка на найкращих терасах Лондона, Лос-Анджелеса і Нью-Йорка.
3 модні алкогольні коктейлі на літо 2025 року
Guava Negroni від Джулі Мей, міксологині з Лос-Анджелеса
Тренд: фруктова інтерпретація класики + супер популярний рожевий колір гуави
Інгредієнти:
30 мл джину (в ідеалі — на пелюстках троянди або гібіскуса)
30 мл кампарі
30 мл лікеру з гуави або свіжого соку гуави
Лід
Сушена скибочка апельсина або лайма для прикраси
Як готувати:
Змішайте всі інгредієнти в склянці для змішування з льодом. Перемішайте і перелийте в низький келих із льодом. Прикрасьте сушеним цитрусом.
Basil Cucumber Spritz від Симона Капеллі, бармена бару Notting Hill Garden Bar в Лондоні
Тренд: зелені ноти + свіжість + низький градус
Інгредієнти:
40 мл огіркового джину або джину з розмарином
60 мл просеко
20 мл сиропу базиліка (можна замінити на медовий сироп із базиліком)
15 мл соку лайма
Слайси огірка і гілочка базиліка для подачі
Як готувати:
Змішайте джин, сироп і сік лайма. Перелийте в келих із льодом, додайте просеко. Прикрасьте огірком і базиліком.
Peach Smoke Margarita від Карлоса Гутьєрреса, шеф-бармена Casa Mezcal у Нью-Йорку
Тренд: персиковий смак + легкий дим + мексиканська подача
Інгредієнти:
40 мл мескаля (можна замінити текілою з димним профілем)
30 мл пюре стиглого персика
20 мл лаймового соку
10 мл апельсинового лікеру (Cointreau)
Сіль і чилі для обідка келиха
Як готувати:
Вмочіть край келиха в сік лайма, потім у суміш солі та чилі. У шейкері збовтайте всі інгредієнти з льодом. Процідіть у підготовлений келих. Можна прикрасити слайсом персика або пелюсткою їстівної квітки.
