Гарячі страви із м’яса для обіду восени
Гарячі страви із м’яса для обіду восени

Гарячі страви із м’яса для обіду восени

Рагу з гарбуза
Рагу з гарбуза

Осінні страви — не тільки про гарбузовий лате! Насичені м’ясні обіди теж зможуть підняти настрій та зігрітися у період дощів та мряки.

У будь-яку погоду стане в пригоді доставка cмачних страв у Львові, але й добірку зберігайте для особливих подій.

Рагу з гарбуза

Додайте улюблені гострі прянощі, аби рагу точно зігріло після осінньої прохолоди.

Інгредієнти:

  • 400 г свинини.
  • 300 г гарбуза.
  • 1 цибулина.
  • 1 морквина.
  • 300 г картоплі.
  • Гілочка тим’яну.
  • 4 зубчики часнику.
  • Олія для смаження.
  • Сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Картоплю, гарбуз, цибулю, моркву почистьте і наріжте кубиками. Часник почистьте.
  2. Наріжте м’ясо кубиками.
  3. Розігрійте сковороду, обсмажте цибулю, моркву, гарбуз, часник до легкої скоринки.
  4. Обсмажте м’ясо на великому вогні, окремо від овочів.
  5. Покладіть до каструлі овочі, м’ясо, тим’ян, влийте воду.
  6. Тушкуйте на малому вогні до м’якості м’яса.

Деруни із м’ясом

Класичні деруни з м’ясною начинкою — гаряча домашня страва, яка нагадає про дитинство й українські звичаї.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі.
  • 1 яйце.
  • 1 цибулина.
  • 2 зубчики часнику.
  • 150 г яловичого фаршу.
  • 2 ст.л. борошна.
  • Олія для смаження.
  • Сіль і перець

Приготування:

  1. Фарш посоліть і поперчіть, перемішайте.
  2. Картоплю, цибулю почистьте і натріть.
  3. Часник пропустіть через прес і додайте до картоплі.
  4. Змішайте картоплю, цибулю, часник, яйце, борошно, посоліть до смаку.
  5. Розігрійте сковороду, влийте олію.
  6. Викладайте деруни, тоді на центр кожного викладайте столову ложку фаршу, зверху викладайте ще один шар картоплі. Начинку з фаршу додавайте на свій смак.
  7. Переверніть деруни та обсмажуйте до золотистості.
  8. Подавайте зі сметаною та зеленню.

Рулет з індички з грибами

Нежирна індичка чудово смакує із осінніми ароматними грибами. Готуйте на вечерю або до святкового столу.

Інгредієнти:

  • 500 г філе індички.
  • 200 г білих грибів.
  • 0,5 цибулини.
  • 2 зубчики часнику.
  • 1 ст.л. вершкового масла.
  • 100 г твердого сиру.
  • Олія для смаження.
  • Сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Цибулю, часник почистити, нарізати кубиками.
  2. Гриби помити і почистити, нарізати слайсами та обсмажити з цибулею та часником на суміші олії на вершкового масла.
  3. Натріть сир, змішайте із грибною начинкою.
  4. Філе індички розріжте поздовж так, щоб вийшов один великий пласт. Накрийте харчовою плівкою і добре відбийте з двох боків.
  5. Розкладіть пласт індички, по центру викладіть «ковбаску» з грибів та цибулі.
  6. Тісно закрутіть рулет так, щоб начинка лишилася повністю всередині.
  7. Обмотайте рулет джгутом.
  8. Помістіть рулет в рукав для запікання, відправте в духовку і готуйте при 180°C 40 хвилин.
  9. Зніміть джгут, наріжте рулет кільцями та подавайте з осінніми гарнірами.

Не вистачає варіантів? Читайте, що приготувати з м’яса для сім’ї чи друзів. Використовуйте сезонні продукти на максимум, бо саме так отримаєте дуже насичені смаки й аромати!

Юлія СПЕНСЕР

Источник материала