/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Ff274c5398318df0410283c24d1ff9886.jpg)
Імбирне печиво як в Нью-Йорку: елементарний рецепт з продуктів, які є на кожній кухні
Погодьтеся, найкращий десерт святкового зимового сезону — імбирне печиво з медовим ароматом. Один їхній вигляд викликає дитяче передсвяткове тремтіння. Відразу згадуються герої фільму «Один вдома» і класичне американське імбирне печиво, яке вони їли в готелі «Плаза».
Засновниця українського бренду BOGIKA Єва Галайда запевняє, що ви зможете самі створити новорічний настрій, приготувавши справжнє імбирне печиво, та ділиться перевіреним рецептом.
![]()
Імбирне печиво: покроковий рецепт
Для приготування вам знадобляться:
100 г вершкового масла
100 г цукру
300 г борошна
3 ст. ложки меду
яйце 1 шт.
1 ч. ложка какао
1 ч. ложка потертого імбиру
дрібка мускатного горіха
1 ч. ложка соди з гіркою
дрібка солі
![]()
Готуємо імбирне печиво
- Змішайте мед, цукор та вершкове масло. Тримайте на вогні та перемішуйте, допоки текстура не стане однорідною.
- Додайте какао, імбир та мускатний горіх, а після лишить суміш охолонути. Тоді вже можна додавати яйце, борошно та соду.
- З цього вимішайте тісто: воно має бути гнучким, але не липким. Загорніть його в харчову плівку, залиште в холодильнику на 30 хвилин.
- І ось фінальний етап! Розкочуйте тісто та візьміть свої улюблені формочки. Після запікайте в духовці при 180 °C приблизно 13 хвилин. Повірте, цей неймовірний запах здатен зачарувати кожного!
