27 апреля, суббота
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чоловіки не потрібні: феміністки захопили ЗСУ, кількість жінок зростає з кожним днем
Чоловіки не потрібні: феміністки захопили ЗСУ, кількість жінок зростає з кожним днем

Чоловіки не потрібні: феміністки захопили ЗСУ, кількість жінок зростає з кожним днем

В Україні Збройні Сили довгий час залишалися традиційно одними з найконсервативніших щодо питання перебування жінок на службі.

Війна на Сході внесла свої корективи.

За даними Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ зараз в армії 27074 жінок-військовослужбовиць, з них 949 - старші офіцери.

У 2018 році в армії проходив службу 24897, у 2017-му - понад 23000, а в 2008 році їх було всього 1800.

У період з 2014 року 166 жінок-військовослужбовиць були відзначені державними нагородами України.

Рівні права.

Для країни дуже важливо якість війська, тому ЗСУ зараз не звертають увагу на стать - насамперед професіоналізм.

Міноборони почало просуватися в цьому напрямку досить активно і стало чи не єдиним відомством, яке повністю взяло на себе партнерство з НАТО саме в гендерних аспектах військової служби.

Зараз створено якісний алгоритм, який охоплює всі аспекти, що відповідають національним планом дій на виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека".

Насамперед, це забезпечення жінкам перспективи кар'єрного зростання у відповідності з рівнем освіти, досвіду і результатів службової діяльності.

Популярні новини зараз.

У Путіна вирішили "ліквідувати" Крим: мережа палає через нечуваний маразм.

Ванга перед смертю напророкувала Україні "вічне щастя", але за однієї умови: що помітила легендарна віщунка.

Курс долара на 17 вересня сильно стривожить українців.

До Польщі їздити не доведеться: у Кабміні озвучили українцям прогноз на зарплату у 2020.

Показати ще.

В даний час для жінок залишається заборона комплектування посад офіцерського складу, пов'язані з використанням вибухових речовин, водолазними роботами.

Закриті також всі посади на підводних човнах і надводних кораблях, в управліннях бригад надводних кораблів (крім спеціальностей морально-психологічного та медичного забезпечення), посади протипожежної охорони, робота на яких пов'язана з безпосереднім гасінням пожеж, а також логістичного забезпечення, робота на яких пов'язана з отруйними речовинами.

Не відкриті посади для жінок і у військових частинах спеціального призначення.

Зараз в Головному управлінні персоналу ЗСУ організована робота щодо усунення обмеження комплектування посад офіцерського складу військовослужбовцями жінками у військових частинах спеціального призначення.

Українські жінки служать у складі Місії ООН.

Жінки-військовослужбовиці зараз проходять службу на посадах миротворчого персоналу в складі Місії ООН зі стабілізації в Конго, Місії ООН в Республіці Південний Судан та Спільних миротворчих силах у зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова.

У ЗСУ працюють над тим, щоб кількість жінок-військовослужбовиць зростала.

Зараз йде активний відбір і підготовка жінок з подальшим направленням до складу міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки на посади офіцерів штабу і радників з гендерних питань.

Дівочий дебют у військових навчальних закладах.

Головна новація вступної кампанії - дівчата-ліцеїстки.

Вперше за всю історію існування Київського військового ліцею імені Івана Богуна по плацу крокують 20 дівчат.

В строю моряків Військово-морського ліцею в 2019 році їх всього дві.

Дівчата рвуться в командири і в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де вперше в історії незалежної України набрали жінок на спеціальності командирів механізованих підрозділів ракетних військ і артилерії, інженерних військ тощо.

З майже чотирьох з половиною сотень цьогорічних абітурієнтів - 58 дівчат.

Ще приблизно стільки ж навчатися у Військовому коледжі сержантського складу, де загальна кількість першокурсників майже дві сотні.

За підсумками первинної військово-професійної підготовки курсантки не поступалися хлопцям, а за рівнем мотивації та прагнення до отримання знань часто випереджали чоловіків.

Для п'яти первокурсниц вперше відкрив двері Харківський військовий інститут танкових військ Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

Разом з юнаками отримувати офіцерські звання прийшли понад 40 дівчат та Одеській військовій академії.

Кількість жінок-офіцерів за останні п'ять років зросла в кілька разів.

Якщо раніше жінка на оперативному рівні - це одиничний випадок начебто медика або гуманітарія, то зараз жінки є і на командних спеціальностях.

За кілька років опинимося в ситуації, коли жінки будуть претендувати на керівних посадах не тільки в області юриспруденції або медзабезпечення, але і на серйозних командних посадах, як в НАТО.

Втім, є "але": жінка-військовослужбовиця за посадою не повинна виконувати весь обсяг навантаження нарівні з чоловіками у відповідності з її посадовими обов'язками.

Як повідомляв портал Знай.

ua, Донбас перетворився на вогняну яму.

Також портал Знай.

ua писав, що українську армію реформують за прикладом кращих військ США.

Источник материала
Поделиться сюжетом