19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На першому відкритому аукціоні Держгеонадр ціна окремих газових ділянок зросла на 430%
На першому відкритому аукціоні Держгеонадр ціна окремих газових ділянок зросла на 430%

На першому відкритому аукціоні Держгеонадр ціна окремих газових ділянок зросла на 430%

25 жовтня 2018 року в приміщенні Держгеонадр України відбувся перший за два роки аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення на нафтогазових ділянках, - повідомив офіційний сайт Держгеонадр.

До торгів було виставлено Черницьку (Стрийський р-н, Львівська обл.) та Липовецьку (Яворівький р-н, Львівська обл.) площі нафтогазових родовищ.

Ще дві нафтогазових ділянки у Сумській та Львівській областях було знято з аукціону через відсутність заявок.

Про це пише видання "Уніан".

За результатами аукціону перемогу за спецдозвіл на Липовецьку площу отримала «Укргавидобування» за 15,1 млн грн.

В ході аукціону на котрому УГВ змагалась з представником ТОВ «Надра Енерджі».

Початкова ціна виросла більше ніж у 4 рази з 3,5 млн грн.

Черницьку площу отримала ТОВ «Стрийнафтогаз» за 2,04 млн грн.

"Зараз ми приймаємо пакет дуже важливих рішень, які повністю руйнують корупцію в надрокористуванні в Україні.

Я розумію, що цей крок буде оцінено в специфічних колах негативно і ми створюємо собі ще більше ворогів, але ми чесно вчиняємо по відношенню до України та українців", - заявив тоді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

У свою чергу, тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної cлужби геології і надр України (Держгеонадра) Олег Кирилюк повідомив, що пропонована система електронних аукціонів має ряд переваг над аукціонами, які проходять в Україні зараз."Насамперед, це публічність і відкритість, можливість відстежити всі етапи продажу дозволів, використання електронного майданчика і можливість участі в торгах з будь-якого місця, чесні і відкриті правила, формування справжньої, ринкової ціни, скорочення періоду проведення аукціонів і одне з найголовніших - відсутність контакту з чиновниками", - сказав він.

Кирилюк розповів, що для участі в аукціоні потенційному надрокористувачу необхідно авторизуватися на сайті електронних торгів, зареєструватися за кожним обраним лотом, зробити гарантований внесок, який становить 20% від початкової вартості лота.

Источник материала
Поделиться сюжетом