19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нові норми – нова безпека: в Україні зупинки транспорту обладнають захисними стовпчиками
Нові норми – нова безпека: в Україні зупинки транспорту обладнають захисними стовпчиками

Нові норми – нова безпека: в Україні зупинки транспорту обладнають захисними стовпчиками

В міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України змінили державну будівельну норму, згідно якої введено обов'язкове встановлення на зупинках захисних огороджувальних стовпчиків від наїзду громадського транспорту.

Про таке повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

"Ми всі знаємо, що трапляються випадки наїзду транспорту на зупинки з людьми і наслідки можуть бути жахливими.

За останні роки кількість смертей від наїздів на зупинках громадського транспорту значно зросла", – написав Парцхаладзе.

Посадовець додав, що для Європи це звичайна практика, встановлювати захист не тільки біля зупинок громадського транспорту, а й на великих перехрестях та перед наземними переходами для захисту пішоходів.

"Зараз ми також розглядаємо можливість впровадження такої зміни, продовжуючи роботу і в подальшому удосконалюючи цю ДБН.

Можливо навіть, щоб такі стовпчики на перехрестях підсвічувалися червоними та зеленими кольорами для інформування пішоходів про безпечний перехід дороги", – зауважив Парцхаладзе.

Крім того, чиновник додав: "На зупинках мають бути передбачені засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом і схемою руху) і автомати з продажу квитків.

При цьому, вони не повинні погіршувати видимість для водіїв або заважати руху пішоходів".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны