Глава МВС США спростував звинувачення в розтраті бюджетних коштів
Глава МВС США спростував звинувачення в розтраті бюджетних коштів

Глава МВС США спростував звинувачення в розтраті бюджетних коштів

16 грудня.

Міністр внутрішніх справ США Райан Зінке назвав помилковими висунуті проти нього звинувачення в розтраті бюджетних коштів.

Зінке опублікував повідомлення про це в суботу в своєму Twitter незабаром після того, як президент США Дональд Трамп заявив про те, що міністр покине свій пост в кінці цього року, інформує УНН.

“Після 30 років державної служби я не можу підтвердити розтрату тисяч доларів, захищаючи себе і свою сім’ю від помилкових звинувачень”, — написав Зінке, додавши, що президенту США краще “зосередитися на здобутках”.

“Для мене величезна честь служити американському народу в якості міністра внутрішніх справ.

Мені подобається працювати з президентом, і я неймовірно гордий тими добрими справами, які ми зробили разом”, — зазначив міністр.

Раніше Трамп в своєму Twitter подякував Зінке за службу і пообіцяв оголосити про нового главу МВС наступного тижня.

Агентство Bloomberg, в свою чергу, повідомляло з посиланням на джерела про те, що міністр повідомив Білий дім про намір покинути свій пост.

В середині жовтня наглядова служба МВС США опублікувала звіт, в якому був зроблений висновок про те, що Зінке порушив правила витрачання бюджетних коштів, дозволивши своїй дружині і іншим членам сім’ї використовувати урядові машини в особистих цілях.

У звіті повідомлялося, що влітку 2017 року він відправився з дружиною у відпустку до Туреччини і Греції, взявши з собою для охорони поліцейського, що коштувало бюджету в 25 тисяч доларів.

I love working for the President and am incredibly proud of all the good work we’ve accomplished together.

However, after 30 years of public service, I cannot justify spending thousands of dollars defending myself and my family against false allegations.

Full statement attached.

— Secretary Ryan Zinke (@Secretary.

Zinke) 15 грудня 2018 р.

Источник материала
Поделиться сюжетом